De beste tips om koffie te zetten op vakantie in 2021

Nederlanders houden van koffie, dit is echt een gegeven feit. Nu is het alleen wel zo dat het niet zo eenvoudig is om overal koffie te drinken. Hoe moet je een kopje koffie zetten achter het stuur? Op de camping? Tijdens het wandelen? Precies, dit is nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Wil je tijdens het reizen genieten van een kopje koffie dan zal je over een reis koffiezetapparaat moeten beschikken. Aangezien niet iedereen weet waar hij of zij op moet letten bij het meenemen van een camping koffiezetapparaat hebben we het nodige op een rijtje gezet. Dankzij deze informatie weet je zeker dat jij optimaal voorbereid op reis zal gaan!

  • Beslis hoe groot apparaat je mee wilt nemen

Als je echt een fan bent van verse koffiebonen, dan wil je waarschijnlijk een heel groot koffiezetapparaat mee nemen op vakantie. De belangrijkste vragen zijn: Wat moet ik meenemen en hoe moet ik het meenemen? Je bestemming en de manier waarop je daar komt, bepalen wat je mee kunt nemen. Dit is het eerste waar je aan moet denken als je van plan bent om koffie te zetten tijdens het reizen. Als je gaat wandelen of kamperen, wil je idealiter zo weinig mogelijk meenemen. Als je een koffer meeneemt naar een hotel of B&B heb je wellicht meer ruimte om je beste koffiezetapparaat mee te nemen. Iedereen die niet zo heel veel ruimte heeft is bij ons aan het juiste adres voor een compact koffiezetapparaat. Hiermee kan je heerlijke koffie zetten, zonder dat je een groot koffiezetapparaat hoeft mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat jij je reis koffiezetapparaat gewoon in de auto of koffer kunt leggen.

  • Ga op zoek naar goede koffie

Als je serieus bent over de kwaliteit van je koffie dan wil je misschien verse bonen meenemen. Verse gronden of bonen geven natuurlijk een vollere smaak. Het nadeel is alleen dat een koffiezetapparaat met bonen enorm veel ruimte in beslag neemt. Als je de moeite neemt om een reis koffiezetapparaat aan te schaffen is het van belang om hier goed bij stil te staan. Het is overigens niet zo dat koffiepoeder altijd een minder sterke smaak oplevert, het hangt namelijk volledig af van de koffie die je kiest. Genieten van een heerlijk kopje koffie is volledig afhankelijk van wat je er instopt. Als je kiest voor de Portoffee camping koffiezetapparaat kun je gemalen koffiebonen zetten met je eigen apparaat. Zo krijg je de volle smaak die je gewend bent, zonder dat je naar de instant koffie hoeft te grijpen.

  • Verpak de koffie in een luchtdichte verpakking

Als je beperkte ruimte hebt, kun je ervoor kiezen om te reizen met je koffie in de originele verpakking. Dit is geen slechte optie, zolang de verpakking maar verzegeld is met een clip. De beste manier om koffie op te slaan is echter om het in een ondoorzichtige en luchtdichte verpakking te stoppen. Factoren als zonlicht, lucht en temperatuur kunnen de versheid en de smaak van je koffiebonen beïnvloeden. De smaak kan beïnvloed worden door externe factoren, een dergelijke verpakking zal ervoor zorgen dat je koffie de hele reis vers blijft.

  • Gebruik een molen voor de meest verse smaak

Als de bonen eenmaal gemalen zijn, beginnen ze hun smaak en versheid te verliezen. Dit is het gevolg van oxidatie, je kunt dit zien als de blootstelling aan lucht. Hoewel het een paar weken kan duren voordat de koffie muf is wil je er natuurlijk voor zorgen dat elk kopje zo vers mogelijk is. Het vermalen van je bonen voordat je de koffie zet is dus wel zo handig. Hoewel het misschien wat extra tijd en moeite kost, is het (naar onze mening) de moeite waard. De vollere smaak maakt dit net even wat lekkerder.camping koffiezetapparaat

  • Neem een thermoskan mee voor hete en verse koffie

Als je gaat wandelen, kamperen of een lange reis achter het stuur de boeg hebt, kan een thermoskan een essentiële aankoop zijn. Zoek naar een fles die geïsoleerd is, gemaakt is van veerkrachtig materiaal en lekvrij is. De reden dat wij je aanraden om een thermoskan mee te nemen in combinatie met een koffiezetapparaat voor in de auto is het feit dat je het makkelijker kunt bedienen. Achter het stuur moet je echt op de weg letten, je hebt niet de tijd om tijdens het rijden een kopje koffie te zetten. Met een thermoskan is het daarentegen mogelijk om snel te zorgen voor een heerlijk bakje koffie. ideaal als je een lange dag moet rijden naar die leuke camping in Zuid Frankrijk. 

  • Gebruik flessenwater water om de smaak en de kwaliteit te verbeteren

Het gebruik van flessenwater is een andere tip die misschien wat extra moeite vraagt, maar die de smaak van je kopje koffie drastisch zal verbeteren. Het risico dat het onbekende chemische evenwicht van leidingwater tijdens het reizen verloren gaat, kan je koffie verpesten en een kopje produceren dat zeker niet is wat je thuis gewend bent. De complicaties van hard water, zacht water, magnesiumgehalte en calciumgehalte kunnen allemaal van invloed zijn op de smaak. Het gebruik van flessenwater bij het zetten is een eenvoudige manier om de beste smaak uit uw koffie te halen. vooral nu je niet zeker weet of het water op de plaats van bestemming wel schoon is. In Spanje en Polen is het bijvoorbeeld niet aan te raden om water uit de kraan te drinken door het hogere chloorgehalte.

Je ziet wel dat het meenemen van een reis koffiezetapparaat dé oplossing kan zijn als je wilt genieten van een heerlijk kopje koffie in de ochtend. Dankzij het de Presso X is het voor iedereen mogelijk om heerlijke koffie te zetten van gemalen koffiebonen. Combineer dit met de tips en tricks die we in dit artikel hebben genoemd en je zal de vakantie zeker weten door komen. Het feit dat je op reis gaat hoeft namelijk niet te beteken dat je slechte koffie zou moeten drinken!

Graag verwijs ik naar tips waar je op moet letten bij de aankoop van een camping koffiezetapparaat.

old mail
New post

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Shopping cart

Your shopping cart is currently empty
Shop now