Lekkerste Nespresso Cups (2021)

Nespresso heeft een erg groot aanbod aan espresso cups en soorten koffie. Het kan inderdaad erg moeilijk zijn om een lekkere koffie te kiezen wanneer je keuze hebt uit meer dan 30 soorten koffiecapsules! Daarom hebben wij voor jou even de lekkerste Espresso cups op een rijtje gezet.

Ispirazione genova livanto

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ispirazione Genova Livanto een koffie met wortels in de Italiaanse stad Genova of Genua. Deze stad was een handelsstad waar erg wat koffie verhandeld werd.

De koffie is lichter geroosterd dan andere typisch Italiaanse koffies waardoor hij een zachtere smaak heeft en minder bitter op de tong ligt.

De koffiebonen in de Ispirazione Genova Livanto zijn vooral Zuid-Amerikaanse Arabica bonen en in de koffie kan je noten van cacao en kruiden waarnemen terwijl de nasmaak erg smeuïg en karamelachtig is.

Deze koffie is een erg goede keuze voor mensen die misschien niet zo erg van de bitterheid van koffie houden maar toch graag een kopje drinken. Een perfecte koffie om te drinken op weg naar het werk!

Ispirazione Firenze arpeggio

Een tweede erg lekkere koffie geïnspireerd op de Italiaanse koffies is deze Ispirazione Firenze Arpeggio. Firenze staat al lang bekend als een van de eerste steden waar cafés en koffiebars een grote plek in de maatschappij innamen.

Deze koffie haalde inspiratie uit het feit dat lange tijd Firenze het kloppende hart van Italië was. Firenze was een waar centrum van Italië, niet enkel politiek maar ook cultureel.

De koffie heeft dan ook noten van cacao uit het zuiden, maar is evenzeer ook erg fruitig zoals de koffies in het Noorden van Italië. Deze koffie kan zowel als een espresso als een Nespresso Lungo geschonken worden.

De Ispirazione Firenze Arpeggio bestaat voornamelijk uit Zuid-Amerikaanse Arabica bonen en is zowel bitter als zoet en heeft een erg intense nasmaak. Ook deze koffie is erg lekker voor op de camping of tijdens je pendeltocht naar het werk.

Ispirazione Palermo Kazaar

Palermo! De hoofdstad van de Italiaanse Maffia. Deze koffie is dan ook crimineel lekker. Palermo is historisch gezien een multiculturele stad op Sicilië. Nespresso probeerde dan ook deze multiculturele geschiedenis van Palermo samen te brengen in deze Palermo Kazaar.

Deze straffe koffie is niet voor watjes en bestaat voornamelijk uit Robusta bonen gemengd met Zuid-Amerikaanse Arabica bonen. Op die manier brengt de Palermo Kazaar de straffe Afrikaanse koffie samen met de Arabische koffie.  De Palermo Kazaar is dan ook geen Nespresso Lungo voor watjes. Hij is erg straf en heeft ondertonen van zwarte peper.

Indien je snel wakker wil worden is deze Palermo Kazaar erg aan te raden. Je kan hem dus erg goed drinken wanneer je op trektocht gaat en kampeert of op dagen wanneer je net dat extra duwtje in de rug nodig hebt op het werk.

Ispirazione Roma

Hoe kunnen we Rome nu vergeten wanneer we het hebben over lekkere koffie geïnspireerd op de koffie die men historisch schonk in de Italiaanse steden? Deze Nespresso capsules zijn perfect voor mensen die gewoon zin hebben in een koffie maar helemaal niets geks of interessants willen – gewoon een koffie is goed.

Deze koffie ontworpen door Nespresso experts is het lichtst en het kortst geroosterd waardoor hij wat minder bitter is. Dit wil echter wel zeggen dat hij wat fruitiger en bovenal een beetje zuurder is dan de andere koffies in deze blog.

De smaken in de Ispirazione Roma zijn vooral erg houtachtig en erg graanachtig. Deze Nespresso Lungo is de perfecte koffie wanneer je zin hebt in een oer-Italiaanse espresso op de camping of onderweg!

Ispirazione Ristretto Italiano

Hoewel de ristretto niet voor iedereen is weggelegd is dit natuurlijk wel een erg typische Italiaanse koffie. Deze koffieblend is geïnspireerd op de typische koffiecultuur van Italië.

Nespresso probeerde de Italiaanse Ristretto vorm te geven om hem niet enkel te verbeteren maar ook om vast te houden aan de principes en de geschiedenis van de ristretto.

Voor de Ispirazione Ristretto Italiano werden Arabica bonen erg snel geroosterd zodat de bonen hun fruitigheid bonden bewaren zonder dat ze te zuur zouden worden. Dit wil dan ook zeggen dat de Ispirazione Ristretto Italiano erg fruitig is met een volle body.

Zoals je al weet is een ristretto natuurlijk erg straf waardoor de ristretto geschikt is als koffietje in de ochtend om wakker te worden of in de namiddag wanneer je een kleine boost aan energie nodig hebt.

Corto

Ben jij op zoek naar een goede koffie om met melk te drinken? Dan is de Corto capsule misschien wat voor jou. De Corto koffie is samengesteld door Nespresso Experts om de perfecte koffie te creëren die je met een scheutje melk kan drinken.

Corto is een koffie in Spaanse stijl (Cortado) waarbij de koffiebonen lang geroosterd worden om de smaak meer naar boven te laten komen. Net omdat de koffie zo lang geroosterd is, is de koffie erg zwart.

Qua smaak is de Corto een zeer intense en straffe koffie die redelijk bitter is. Je proeft dat hij lang geroosterd is en biedt een erg rijke nasmaak wanneer je een scheutje melk toevoegt aan je koffie.

Je kan een Corto drinken met je favoriete soort melk – zowel koeienmelk als plantaardige melk. Indien je graag een scheutje melk doet bij je koffie uit je koffiemachine dan kan je eventueel wat melk meenemen in een metalen drinkbus.

Volluto Decaffeinato

Niet iedereen is grote fan van de effecten van cafeïne. Hiervoor is de Volluto Decaffinato bedacht. Deze deca koffie heeft een erg gebalanceerde smaak waardoor hij door heel wat mensen gedronken kan worden en vaak door Nespresso Experts aangeraden wordt voor mensen die pas een Nespresso machine aangeschaft hebben.

De Volluto Decaffeinato is een Nespresso Lungo die grotendeels uit Braziliaanse Arabica bonen bestaat. Deze deca koffie is erg zoet met een afgeronde smaak en een smeuïge nasmaak.

De Volluto Decaffeinato is een perfecte koffie om in de avond op de camping of tijdens je trektocht bij het kampvuur te drinken voor het slapengaan.

India

Deze koffie geïnspireerd door de smaken van het Zuid-Aziatische subcontinent is een erg kruidige koffie die lekker te drinken is met wat melk. Deze koffie heeft een erg intense smaak en is een mengeling tussen robusta en arabica bonen. Op die manier is de koffie niet enkel fruitig maar behoudt hij zijn bitterheid.

De Robusta bonen in deze koffie heten Robusta Monsoon en zijn erg uniek omdat zij in moesson gebieden in India gekweekt worden. Door deze moessons krijgt de koffiestruik heel wat water en groeien de bonen erg goed. Door de felle winden die tijdens de moessonregens opsteken krijgen de bonen eerder een houtachtige, kruidige smaak wanneer ze gebrand en geroosterd worden.

Chiaro

Ben jij een zoet bekje? Dan moet je zeker de Chiaro eens uitproberen. Deze lekkere koffie van de Barista Creations lijn recent uitgebracht door Nespresso en actief gepromoot door Nespresso Experts is erg zoet en heeft een nasmaak die aan karamel en koekjes doet denken. De Chiaro kan lekker met melk en suiker gedronken worden of – indien jij je koffie wat straffer verkiest, zwart.

De Chiaro is helemaal niet bitter en niet zuur wat voor beginnende koffiedrinkers erg leuk kan zijn. De Chiaro kan perfect worden klaargemaakt als een cappuccino, maar indien je onderweg wat melk bij je koffie wilt doen kan jij je melk meenemen in een handige drinkbus.

Cocoa Truffle

Een andere goede koffie voor de zoet bekjes is de Cocoa Truffle koffie van Nespresso. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze Nespresso Lungo een chocoladesmaak. Daarnaast kan je ook noten van karamel en zoete mout ontdekken in deze koffie.

Bij het maken van de Cocoa Truffle haalde Nespresso heel wat inspiratie bij de smeuïge lekkere chocoladetruffels waar wij in de lage landen zo verzot op zijn. Als basis gebruikt men hoogwaardige Zuid-Amerikaanse arabica bonen waar men dan cacao smaak aan toevoegt. Indien je niet overtuigd bent kan je de Nespresso Experts in de winkel altijd vragen om hem eens te proeven.

Deze koffie kan goed gedronken worden met suiker en melk en is erg lekker voor die koude avonden tijdens je reis of trektocht, of voor winterochtenden op de trein naar je werk.

Conclusie

Nespresso heeft een uitgebreid aanbod aan espresso cups en heeft zo voor iedere koffieliefhebber wel wat in huis: of je nu een deca wil drinken voor het slapengaan of samen een koffietje wil drinken tijdens je winterse trektocht.

Wat vind jij?

Welke Nespresso capsules uit deze vind jij het lekkerst? Of als je ze nog niet uitgeprobeerd hebt, welke lijkt jou dan het lekkerst?

Hoe dan ook, laat het me weten door een reactie achter te laten.

old mail
New post

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Shopping cart

Your shopping cart is currently empty
Shop now