Nespresso of Dolce Gusto

In dit artikel hebben wij Dolce Gusto en Nespresso tot de test gebracht.

Dus als je opzoek bent naar een vergelijking die tot in de details gaat dan ben je aan het juiste adres.

We hebben bij de twee koffiemerken gekeken naar:

  • De cups
  • Prijs per cup
  • Nespresso en Dolce Gusto smaken
  • KoffiezetapparatenNespresso cups

De twee grote koffiemerken zijn onder de meesten wel bekend.
Maar wat is nou beter? Nespresso of Dulce Gusto?
Laten we eerst even naar de verschillen in de cups kijken.
Met een Nespresso cup zet je over het algemeen simpele koffiedrankjes, maar laat je dit niet misleiden. Ze zien er misschien simpel uit maar je zult snel merken dat koffie uit een Nespresso cup vol zit van smaak.
Nespresso cup

Je zult het kopen van Nespresso cups als luxe ervaren. Nespresso zelf beweert dat haar koffie aan ijzersterke eisen moeten voldoen. Er is nagedacht over de locatie, het klimaat en de bodem waarop de koffiebonen groeien. Dat allemaal zodat jij kan genieten van een heerlijk kopje koffie in de vroege morgen, of als boost tijdens het werken natuurlijk.
Bij het aanschaffen van Nespresso cups zul je snel merken dat de capsules van aluminium gemaakt zijn. Aluminium staat namelijk bekend om het feit dat dit materiaal het beste aroma’s kan behouden.
Het materiaal is ook uiterst milieuvriendelijk aangezien het oneindig gerecycled kan worden.


Dolce Gusto cups

De grotere koffie cups van Dolce Gusto staan ook wel bekend als het beste alternatief voor Nespresso cups. Dolce Gusto biedt meer variaties in smaken, zo gaan de mogelijkheden van een ristretto tot een kopje chocolademelk. Een aantal cups van Dulce Gusto bevatten melkpoeder in tegenstelling tot de Nespresso cups. Dit zorgt ervoor dat je ook van een cappuccino of latte kan genieten
Dolce Gusto cups
wanneer er geen pak melk in de buurt is.

Helaas zijn de cups van Dolce Gusto onder andere van plastic gemaakt. Dat betekent dat ze dus niet recyclebaar zijn en daardoor niet goed voor het milieu in tegendeel tot de Nespresso cups.
Er is wel de mogelijkheid hervulbare Dolce Gusto capsules aan te schaffen. Deze zul je na elk gebruik moeten vervullen met gemalen koffie. Het duurt iets langer, maar het is wel beter voor het milieu en op het lange termijn veel beter voor je portemonnee!

Nog een leuk feitje!

Dolce Gusto smaken


Er staan bovenop de Dolce Gusto capsules altijd een aantal streepjes. Elk gevuld streepje staat voor 5 seconden bereidingstijd!

Op het gebied van milieuvriendelijkheid is Nespresso hier de winnaar, verder staan de andere voordelen van het alumiunium gebruik boven het plastic materiaal.

Prijs per cup

Het bewaren van koffie in capsules heeft vele voordelen maar ook een belangrijk nadeel. Het is vrij duur!

We zullen beginnen met de prijzen van de Dolce Gusto cups.
De capsules komen in dozen van 16 cups. De kosten van de dozen variëren per smaak, de prijzen liggen tussen € 4,50 en €4 ,99. In theorie betaal je dan zo’n 30 cent per cup. Echter heb je voor vele koffiesoorten melk capsules nodig, hierdoor heb je eigenlijk 8 cups voor het zetten van een kopje koffie. De prijzen voor koffie met veel melk zoals een cappuccino zullen per cup ongeveer 60 cent bedragen. Vrij prijzig dus!

De cups van Dolce Gusto zijn gemakkelijk bij een supermarkt in de buurt te vinden. Dolce Gusto beschikt over vele verschillende smaken, hierdoor is de kans groot dat je niet alle smaken in de supermarkt kunt vinden. Je zou in dat geval de cups ook op de website van Dolce Gusto kunnen bestellen.

Nespresso is hier exclusiever in, deze zijn niet in de supermarkt te vinden. Je zult de Nespresso cups in de winkels van Nespresso aan moeten schaffen of ze bestellen op de website van Nespresso. De koopervaring van de Nespresso cups in de winkels is onwerkelijk. Je zult met warme handen ontvangen worden door de werknemers van Nespresso. Vervolgens mag je het hele assortiment van Nespresso uitproberen, om de beste keuze te kunnen maken.
Het is mogelijk om B-merken in de supermarket te vinden, alleen smaken deze minder goed en zijn vaak ook van plastic in plaats van aluminium gemaakt.

De Nespresso cups prijzen beginnen vanaf €0,35  en worden in dozen met 10 stuks verkocht.
Als je bij Dolce Gusto kiest voor een van de melkspecialiteiten dan kom je met Nespresso cups goedkoper uit. Indien je kiest voor een ‘gewoon’ drankje van Dolce Gusto dan bespaar je jezelf dus een paar centen.

Aangezien je bij de smaken van Dolce Gusto vaker voor de melkspecialiteiten zult kiezen, is hier de winnaar Nespresso.


Nespresso en Dolce Gusto smaken

Inmiddels hebben beide merken een extreem groot assortiment aan koffiesmaken. Dolce Gusto gaat hier echter wel een stapje verder. De Nespresso smaken zijn alleen van koffie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een lungo of een espresso cup. Er zijn bij de Nespresso smaken geen melkspecialiteiten inbegrepen. Nespresso smaken


Dolce Gusto gaat met het assortiment nog een stapje verder dan Nespresso. Zo kun je hier wel uit een van de melkspecialiteiten kiezen voor als je van koffie houdt met veel melk. En zo zijn er wel 5 verschillende soorten espresso capsules, zo heb je bijvoorbeeld de espresso inteso deze is dan net weer een beetje sterker dan een normale espresso van Dolce Gusto.

Als het puur op hoeveelheid en variatie aankomt dan is Dolce Gusto de winnaar.


Koffiezetapparaten

Voor deze test hebben wij gebruik gemaakt van de Piccolo van Dolce Gusto en de Magimix van Nespresso. Dit zijn beide bekende koffiezetapparaten en worden tot de dag van vandaag nog veel verkocht. Beide apparaten kosten minder dan € 100 waardoor ze goed aan elkaar gewaagd zijn.

Koffie zetten met de Piccolo

klein koffiezetapparaat

Het zetten van koffie met veel melk is voor de piccolo geen lastige opgave. Zoals je op de afbeelding kan zien hebben we een latte macchiato gezet. De koffie van Dolce Gusto krijgt in ieder geval alle punten voor zijn uiterlijk! Maar smaakt het zo goed als het eruit ziet?
Dat hangt ervan af.

Wij hebben gemerkt dat de koffie van Dolce Gusto veel meer geliefd is onder de jongere leeftijdscategorie. En dat komt hoogstwaarschijnlijk door de zoete smaak die de koffie van Dolce Gusto met zich meebrengt. Ook heb je al wel snel door dat de melk uit de capsules niet vers is.

De Piccolo zelf is bijzonder compact en gemakkelijk in gebruik. Er zit een knop op om het water op te warmen (dit duurt ongeveer 40 seconden) en een hendel om te kiezen tussen warm of koud water.
Voor wanneer je bijvoorbeeld een ijskoffie wilt maken (vooral in deze hete zomermaanden) kan dit bijzonder handig zijn.

Het maken van koffie is heel gemakkelijk. Je stopt afhankelijk van wat voor drankje je wilt bereiden een koffie of melk capsule in de Piccolo. Vervolgens druk je deze vast met de grote hendel die zich bevindt aan de bovenkant van het apparaat. En als laatste stap haal je de hendel over naar de warme of de koude stand. Simpel dus! Je zult zelf wel goed moeten opletten hoeveel water of melk je wilt toevoegen omdat het apparaat doorgaat totdat het water op is. Na 1 of 2 pogingen heb je deze voorkeuren voor jezelf wel door.

De Piccolo is een klein koffiezetapparaat. Het apparaat is 16 cm breed, 29 cm hoog en 29 cm lang.
Met deze afmetingen zal het niet moeilijk zijn de Piccolo een plekje te kunnen geven in de keuken.
Wij kunnen zeggen dat dit apparaat goed als camping koffiezetapparaat gebruikt kan worden.

Koffiezetten met de Magimix

 

klein koffiezetapparaat
Kan jij maar niet genoeg krijgen van een heerlijk sterk drankje in de ochtend waar je wakker van springt? Dan is de Magimix van Nespresso misschien wel iets voor jou. Dit apparaat zet een espresso vol van smaak in minder dan een minuut. Het ziet er misschien uit als een klein kopje koffie die komt uit een klein koffiezetapparaat, maar niets is minder waar. Er is niets beter dan de sterke aroma van een Nespresso in de vroege morgen.
Dit apparaat vindt met gemak een plekje in de keuken. De Magimix is 12 cm breed, 23 cm hoog en 32 cm lang, een klein koffiezetapparaat dus. Om een sterke espresso klaar te maken is een hoge pompdruk van groot belang, daarom beschikt de Magimix over een pompdruk van maar liefst 19 bar!

Het zetten van zo’n sterke Espresso is bij dit apparaat geen grote moeite. Je haalt de grote hendel aan de voorkant over, vervolgens opent er een vak waar precies een Nespresso capsule in past. Wanneer je hier een Nespresso capsule naar keuze in hebt gedaan kun je de hendel weer terughalen en zit de capsule op zijn plaats. De laatste stap is om een keuze te maken uit een van de twee knoppen. Een voor het zetten van een kleine kop koffie, en een voor het zetten van een wat grotere kop koffie. Vervolgens zal deze lamp knipperen voor ongeveer 25 klein koffiezetapparaatseconden waarnaar de Magimix op temperatuur komt en een heerlijk kopje koffie klaar zal zetten.

Beide koffiezetapparaten zijn goed voor dagelijks gebruik. Hoewel als we hier een winnaar moeten kiezen dan is het de Piccolo van Dolce Gusto. Deze keuze is moeilijk te maken omdat er op het gebied van prestaties weinig verschil is. Het onderhoudt van beide koffiezetapparaten is ook minimaal. Dus hebben we gekeken naar de prijs van beide apparaten. Het apparaat van Dolce Gusto neemt hier toch net de overhand met een € 20 verschil.


Dolce Gusto vs Nespresso en de winnaar is: 

Wij hebben beide koffiemerken nu een aantal weken uitgeprobeerd en het is toch een lastige keuze.
Om erachter te komen welke van de twee je liever drinkt moet je een aantal dingen voor jezelf stellen. Moet er altijd melk in de koffie aanwezig zijn? Wat ben je bereidt voor een kopje koffie te betalen? 

Maar misschien nog de belangrijkste vraag: Houdt je meer van zoete koffie? Of van sterk geconcentreerde koffie?

Als we echt een winnaar moeten kiezen dan is dit voor ons Nespresso.

Wij vinden de melkpoeder van Dolce Gusto toch een minpunt.

Nu zijn wij benieuwd. Als jullie moesten kiezen tussen Dolce Gusto of Nespresso.

Ga je dan liever voor de pure smaak van Nespresso?

Of ben je meer een liefhebber van de zoete smaak van Dolce Gusto?

Laat het me weten door een reactie achter te laten.


Mocht je nou op zoek zijn naar een klein koffiezetapparaat die je overal mee kan nemen, neem dan vooral even een kijkje naar onze Presso X Dit handige apparaat zet in een handomdraai een heerlijke espresso, waar en wanneer je maar wilt!

old mail
New post

1 Response

  • Ik gebruik al 4 jaar de Magimix en ben er heel tevreden mee. Wij drinken beide zwarte koffie en voor de visite kunnen we melk maken met de opschuimer die erbij zit.

    Joke Jacobs

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Shopping cart

Your shopping cart is currently empty
Shop now