Presso X vs PortoPresso: Wat is de beste reis koffiezetter?

Je bent opzoek naar een koffiezetapparaat voor op reis, maar weet niet meer welk koffiezetapparaat bij jouw behoeften past en welk koffiezetapparaat het meeste waarde voor u geld geeft. Daarom hebben wij onze 2 reis koffiezetters tegen elkaar op de proef gesteld.

Wij zullen de volgende onderwerpen doornemen:

 • Verbeteringen
 • Kwaliteit van de koffie
 • Prijs kwaliteitsverhouding
 • Wat zit er in de dozen?
 • Specificaties


Verbeteringen

De Presso X is de opvolger van de PortoPresso en brengt daardoor een aantal verbeteringen met zich mee. Laten we beginnen met het belangrijkste verschil en de reden dat de Presso X is ontworpen.
De PortoPresso is makkelijk vaak mee te nemen. Door gebruik van een 12 volt kabel kunt u het apparaat gemakkelijk mee nemen op de boot of in de auto, echter word er ook een verlengstuk meegeleverd waardoor u het gemakkelijk in een stopcontact kunt gebruiken. Alleen wat nou als er geen stopcontact in de buurt is? Dan is het dus lastig om een kopje koffie te zetten met de PortoPresso. Voor deze gevallen is de Presso X geschikt.

reis koffiezetter
De Presso X is namelijk een koffiezetapparaat op accu, en is dus ook oplaadbaar. Eenmaal opgeladen en je kan letterlijk koffie zetten waar en wanneer je maar wilt. Of je nou gaat hiken, wandelen of een road-trip gaat maken, de Presso X zal altijd een heerlijk kopje koffie zetten. Kort gezegd is de Presso X dus flexibeler dan de PortoPresso, alleen zal je het apparaat wel van te voren goed moeten opladen.Dit is echter niet de enige verbetering van de Presso X. Beide apparaten zijn koffiezetapparaten voor op reis, en ze maken gebruik van capsules (Nespresso capsules en B-merken hiervan). Dit is logisch aangezien deze capsules ook erg makkelijk zijn om mee te nemen. Alleen wat nou als je een echte liefhebber bent van verse gemalen koffie?
Dan heeft de Presso X hier een perfecte oplossing voor!
Het apparaat wordt in tegenstelling tot de Portopresso namelijk geleverd met 2 verwisselbare adapters, een voor capsules, en een voor gemalen koffie.

Verder beschikt de Presso X nog over een handig extraatje. Er zit een meetlat aan de zijkant van de watertank zodat u precies kunt meten hoeveel water er in het apparaat gaat, dit was bij de PortoPresso een wilde gok!


Kwaliteit van de koffie

Een belangrijke vraag is natuurlijk, welk apparaat zet de lekkerste koffie? Het proces van het zetten van koffie is bij beide apparaten hetzelfde. Beide apparaten maken onder andere gebruik van capsules, ook daar is geen verschil te vinden. Wat wel opmerkelijk is, is dat de Presso X gebruik maakt van 18 bar pomp druk in tegenstelling tot de Portopresso die gebruik maakt van 15 bar pomp druk. De optimale pomp druk voor een kopje espresso is 9bar, de PortoPresso komt dus dichterbij de optimale pompdruk. Verder is er weinig verschil in smaak van beide apparaten.

reis koffiezetter


Prijs kwaliteitsverhouding

Een belangrijke factor voor het kiezen van uw reis koffiezetter is de prijs kwaliteitverhouding. Welk apparaat is het meeste waard en wat krijg je ervoor. De prijzen van beide reis koffiezetapparaten liggen dicht bij elkaar. De Presso X kost momenteel €99,50 en de PortoPresso €89,50, de PortoPresso is dus €10 goedkoper. Voor deze extra €10 bied de Presso X de mogelijkheid om letterlijk overal koffie te drinken, ook als er geen stopcontact in de buurt is, en de mogelijkheid om koffie te zetten met zowel capsules als met gemalen koffie. Voor de koffie liefhebbers is dit al een hele toevoeging voor maar €10. Dat gezegd hebbende, geven we op dit vlak zeker de winst aan de Presso X.

Reis koffiezetter

Specificaties

Voor de liefhebbers hebben wij ook even de specificaties van beide apparaten op een rijtje gezet.
reis koffiezetter
Opvallend is dat de garantie op de Presso X 2 keer zo lang is. Dit komt door een dusdanig grootte verbetering in de kwaliteit van het product, en de nieuwe levensverwachting van het product.

Wat zit er in de dozen?

De PortoPresso wordt geleverd met het volgende:

 • PortoPresso
 • Kabel extensie (voor het stopcontact)
 • Reistas (hier past zowel de kabel extensie als de PortoPresso in)

reis koffiezetter
De Presso X wordt geleverd met:

 • Presso X
 • Adapter voor gemalen koffie
 • Koffie capsule adapter
 • USB kabel
 • USB adapter
 • Gemalen koffie lepel

reis koffiezetter


En de winnaar is...

Het zijn beide goede reis koffiezetapparaten, met elk zijn eigen plus en minpunten.
Echter hebben wij de Presso X ontworpen om de PortoPresso te overtreffen, door het apparaat flexibeler te maken.
Hierdoor geven wij de winst aan de Presso X vooral door flexibiliteit en wat je allemaal krijgt voor een hogere prijs.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de Presso X of de PortoPresso, dan kunt u deze gemakkelijk op deze website vinden, of u kunt ze vinden door op een van de links te klikken.

Heeft u op of aanmerkingen voor een van deze apparaten, laat het ons dan weten door een reactie achter te laten!

reis koffiezetter

old mail
New post

5 Comments

 • Kan ik er met capcules ook gewoon koffie mee maken?
  Dus gewoon 1 vollle kop koffie, geen expressobeetjes zeg maar?

  Rob Van Iersel
 • Hallo Natasja,

  Het antwoord hierop is als volgt.
  De Presso X kan na de opwarmtijd van 4 minuten niet meerdere kopjes achter elkaar zetten zonder weer opnieuw op te warmen. De keren daarna zal het echter wel korter duren aangezien de hitte plaat dan nog warm is van de vorige kopjes.

  Mvg,

  Caffe2go

  Caffe2go
 • Beste lezer, kan de Presso X na de opwarmtijd van 4 minuten meerdere kopjes achter elkaar zetten of moet het apparaat na elk kopje 4 minuten opwarmen?

  Natasja

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Shopping cart

Your shopping cart is currently empty
Shop now