15 Coolste Fiets Gadgets Die Je Moet Uitproberen (2023) - Caffe2go

15 Coolste Fiets Gadgets Die Je Moet Uitproberen (2023) - Caffe2go

Of je nu een gewone fietser bent, een mountainbiker of een wielrenner, de juiste gadgets kunnen je het fietsen veel gemakkelijker en plezieriger maken dan dat het al was.

Ben je op zoek naar de beste fiets en wielren gadgets van dit jaar? Zo ja. Dan ben je aan het juiste adres. 

Ik heb voor jou de 15 beste wielren en fiets gadgets op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar een hightech fietsbril of naar een originele fietsbel. Deze fiets gadgets zijn leuk om cadeau te geven en voor eigen gebruik.


1. Presso X Draagbare koffiezetapparaatfiets gadgets

Je hebt een lange tocht achter de rug en neemt een korte pauze, je verlangt naar een heerlijk warm kopje koffie, maar er is nergens een koffiezetapparaat te bekennen. Je enige optie was om koffie in een thermoskan mee te nemen die uiteindelijk toch weer koud en vies word. 

Dit draagbare koffiezetapparaat is de perfecte oplossing. Met dit apparaat zet je gemakkelijk een warm kopje koffie voor jou en je vrienden. Of je nu in het midden van een bos bent of aan de kust van Nederland, met dit apparaat drink je koffie op elke locatie.

Het product werkt op een oplaadbare accu en gaat 4 tot 5 kopjes mee, afhankelijk van de temperatuur.

Ook de bediening van dit apparaat is vrij simpel en zal ervoor zorgen dat je een warm kopje koffie zet in een handomdraai. De Presso X wordt geleverd met een verwisselbare adapter, zodat je zowel gemalen koffie als Nespresso capsules (en b merken hiervan) kunt gebruiken.

De Presso X is zowel compact als licht, en past gemakkelijk in een bekerhouder. Het apparaat weegt 780 gram en is dus ook niet al te zwaar om mee te nemen. Dit apparaat kost € 99 en is te verkrijgen op onze website!


2. WAHOO BLUE SC Snelheid en Cadanssensorfiets gadgets

De Wahoo Blue SC snelheid en cadanssensor transformeert je telefoon in een slimme fietscomputer. Het gebruikt Bluetooth en ANT+ technologie. Het meet snelheid, trapfrequentie en afstand. Dit apparaat is gemakkelijk te koppelen aan je favoriete fiets app of aan je ANT+ fiets computer.

De sensor weegt maar 36 gram, is waterdicht, en is makkelijk te monteren aan het frame van je fiets door middel van rubberen bandjes of zip ties.


3. Omata One Analoge GPS fietssnelheidsmeterfiets gadgets

Wil je graag weten hoe snel je fietst terwijl je fiets die antieke look behoud? Dan is dit misschien wat voor jou.

De Omata One is een uiterst moderne kilometerteller met een mooi ouderwets uiterlijk. Deze analoge kilometerteller meet niet alleen jouw snelheid, maar ook de hoogte en je gefietste tijd. Terwijl tegelijkertijd je route wordt opgeslagen op een chipje. De batterij van deze snelheidsmeter heeft een actieve batterijduur van 17+ uur.

Dit apparaat heeft alles wat je nodig heeft, en dat dan met een mooi ouderwetst uiterlijk. 

Deze stijl komt echter niet goedkoop, je bent voor de Omata One € 499 kwijt.


4. CYCL Wing lights Richtingaanwijzers fiets gadgets

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Iemand wilt je inhalen terwijl je net af wilt slaan. Deze inhaalmanoeuvres kunnen tot ernstige ongelukken leiden, en dat wil niemand. De Wing lights 360 zijn de perfecte oplossing.

Deze richtingaanwijzers hebben nog extra functies naast het knipperlicht. Er zitten namelijk witte lampjes voorop de Wing lights en rode lichtjes achter op de Wing lights. Hierdoor kan een bestuurder van achter of van voor meteen zien hoeveel ruimte jij als fietser inneemt. Extra veilig dus!

Deze richtingaanwijzers zijn oplaadbaar met een USB kabel.

De richtingaanwijzers hebben nog een leuk extraatje, ze zijn namelijk magnetisch en daardoor gemakkelijk te ontkoppelen. Vervolgens kun je ze bijvoorbeeld met de klikhaak vastklikken aan je tas voor extra veiligheid.
De Wing lights 360 zijn te verkrijgen voor een prijs van € 69,95.


5. Everysight Raptor Slimme AR fietsbril fiets gadgets

De Everysight Raptor fietsbril is de toekomst van wielrenners en fietsers. Houdt je vast want deze zie je niet vaak. 
Deze fietsbril geeft je alle informatie die je nodig zal hebben in je blikveld. Op deze bril lees je gemakkelijk je snelheid, afstand, trapfrequentie en andere gegevens naar keuze af.

Het voordeel van de Everysight Raptor is dat je niet meer naar je gps of andere fietscomputer hoeft te kijken, je ziet het namelijk allemaal voor je. Je ogen blijven dus altijd gericht op de weg!

Deze slimme bril beschikt over een GPS, HUD (Heads Up Display), foto/videocamera, microfoon, muziek box, 16 GB geheugen en spraakbediening.

Dan hoor ik je al vragen, hoe bedien je deze bril dan? Dat gaat gemakkelijk via een brillenpootje. Je kunt hierop met je vingers swipen en tikken om verschillende acties uit te voeren. Mocht je even geen behoefte hebben aan al die info in je zicht dan roep je 'Go Everysight' om de spraakbediening aan te zetten, en vervolgens roep je 'Screen off' om alles goed te zien. Je kunt je handen dus veilig aan het stuur houden.fiets gadgets
Laten we even verder gaan op de muziek box en foto/videocamera. Je las het namelijk goed, je kunt met deze bril muziek afspelen als jij dat graag wilt. En niet alleen dat maar het is ook mogelijk om video's te maken tijdens je trip, deze kun je vervolgens makkelijk later terug kijken via de app van de Raptor Everysight.

Deze bril beschikt over een accu met een batterijduur van 8 uur, dat zou genoeg moeten zijn voor elke fietser. Daarna kun je hem gemakkelijk met een USB kabel weer opladen.

De bril weegt 98 gram en is daarmee wel 3 keer zo zwaar als een gemiddelde bril, die wegen meestal tussen 20-35 gram.

Aan deze technologie hangt een prijskaartje van € 729


6. Revo lightsfiets gadgets

Normale fietslichten richten zich vooral op de verlichting van de voor- en achterkant van je fiets. De Revo Lights zorgen er echter voor dat je ook aan de zijkanten van je fiets zichtbaar bent. En dat is nog niet alles, want daarnaast zien ze er ook nog eens heel gaaf uit.

De Revo Lights hebben ook een remlicht functie. De sensoren van deze lichten kunnen een snelheidsafname opmerken, waardoor het remlicht automatisch wordt geactiveerd. De app van Revo Lights geeft ook de mogelijkheid om de lichten als richtingaanwijzers in te stellen.

De Revo Lights beschikken ook over licht en bewegingssensoren. Hierdoor gaan de lichten automatisch aan wanneer je begint aan een trip of wanneer het donker wordt.

Revo Lights werken op USB oplaadbare batterijen, deze gaan 4 uur mee.
De Revolights app biedt een aantal extraatjes bij het gebruik van de Revo Lights. Zo kun je met de app verschillende data aflezen zoals snelheid, afstand en andere prestaties.

Je kunt met de app ook de batterijstatus aflezen. Er zal een melding op je telefoon binnenkomen wanneer de lichten bijna leeg zijn.

De Revolights zijn momenteel gestopt met produceren wellicht pakken ze dit in de toekomst weer op.


7. Noke Bluetooth Fietsslotfiets gadgets

Het Noke fietsslot is een van de hightech fietssloten, die streven naar de beste veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Je kunt dit fietsslot namelijk openen zonder dat hier een sleutel of enige moeite bij te pas hoeft te komen.

Dit slot kun je via bluetooth verbinden met je telefoon. Wanneer je dan dichtbij je fiets komt met je mobiel in je zak, dan wordt het slot geopend.
En dan hoor ik je al afvragen, wat als mijn mobiel leeg is? In dat geval is er een standaard code slot die geopend kan worden.

Als je deze bluetooth beveiliging niet helemaal vertrouwd dan is er de mogelijkheid om tweefactor beveiliging in te stellen. Om deze tweefactor beveiliging te openen moet je eerst het slot indrukken en vervolgens via de Noke App toestemming geven voor het ontgrendelen.

Mocht je je vrienden of familie ook toestemming willen geven voor het openen van het slot, dan kan dat. Zei moeten dan eerst de Noke App downloaden, daarna kun jij hun e-mail adressen toevoegen voor gezamenlijk gebruik.

Dit fietsslot komt met extra beveiliging. Wanneer een dief verdachte bewegingen maakt met het slot of als de code meerdere keren verkeerd word geraden, dan gaat er een luid alarm af. En geloof me, het alarm is zo luid dat de dief zo weg is.

Het slot maakt gebruik van een batterij die een jaar mee gaat, daarna zal deze vervangen moeten worden.

Dit slot is verkrijgbaar voor € 113,89.


8. Monkey lights M204 – Fietsverlichtingfiets gadgets

Als je graag wilt opvallen met je fiets, dan zijn de Monkey lights misschien wel wat voor jou. Niet alleen zijn de lichten die je op je spaken kunt monteren heel cool, ze dragen ook nog eens bij aan je veiligheid. 

Monkey lights zijn 32 velle leds die van kleur kunnen veranderen. Hoe sneller je fiets, hoe mooier het effect van de Monkey lights.

De Monkey lights zijn makkelijk te monteren aan de spaken van je fiets.
Hier gaan 3 AA baterijen in, die 4-7 keer per jaar vervangen moeten worden, afhankelijk van hoe vaak je fietst.

Monkey lights zijn verkrijgbaar voor € 34,95. Dit geldt echter voor een wiel, wil je beide wielen versierd hebben dan zul je er 2 moeten bestellen.


9. Bookman bekerhouder fiets gadgets

Als je graag een kopje koffie drinkt bij het fietsen, dan is deze bekerhouder onmisbaar. Door de Bookman bekerhouder is het niet meer nodig om snel een kopje koffie achterover te halen voordat je gaat fietsen. Met de Bookman bekerhouder kun je genieten van je koffie, zoals het hoort.

Door een slimme klik techniek zijn er geen schroeven nodig voor het monteren van deze bekerhouder. En kun je hem makkelijk los maken wanneer deze niet nodig is en eerder in de weg zit. 

Kun je het eerder genoemde draagbare koffiezetapparaat nog herinneren? Deze bekerhouder gaat hier perfect mee samen. Een leuke combo! 

De Bookman bekerhouder is verkrijgbaar voor € 27,95.

 

10. FEND inklapbare fietshelmfiets gadgets

De FEND is een stevige inklapbare fietshelm die tot wel de helft van de breedte kan verminderen door hem in te klappen. Deze fietshelm heeft een mooi ontwerp en gaat vooral veel van pas komen voor forenzen.

Er is veel nagedacht over het ontwerp van deze helm. Zo is deze helm ontworpen voor comfort. Boven op de helm zitten reflecterende strips die in de nacht goed van pas kunnen komen.

Deze helm is verkrijgbaar voor € 98.


11. ANGi Crash Sensorfiets gadgets

Deze sensor beschermt je voor, tijdens en na een crash. Dit gebeurt via de ANGi App. Wanneer je in een crash terechtkomt gaat er een teller af. Wanneer je niet aangeeft dat je in orde bent binnen deze gegeven tijd, dan wordt er een melding en de laatst gemeten gps locatie gestuurd naar alle geselecteerde contacten.

Het kan natuurlijk zijn dat je mobiel bereik verliest, of dat je mobiel leeg raakt.
In dat geval kun je een geschatte rijtijd invoeren. En wanneer je niet binnen deze tijd bent aangekomen zal de ANGi de laatst gemeten GPS-locatie doorsturen naar je geselecteerde contacten.

De ANGi crash sensor kun je gemakkelijk aan je fietshelm monteren. En wanneer je in een crash beland, zal de kracht van de impact op de helm worden gemeten.

Deze sensor geeft je familie en vrienden ook de mogelijkheid om je in real-time te volgen.

De ANGi sensor is verkrijgbaar voor € 49,90

 

12. Zackees Slimme Handschoenenfiets gadgets

Deze handschoenen zijn net zo comfortabel als normale handschoenen, alleen hebben deze handschoenen een aantal extra's. Fietsen op de weg kan gevaarlijk zijn, maar het zijn de inhaalmanoeuvres in het donker die veel ongelukken veroorzaken. Met de Zackees handschoenen kun je makkelijk bestuurders van achter laten weten of je links of rechts afslaat.

De Zackees handschoenen beschikken over richtingaanwijzers die worden aagegeven met velle lampen, die zelfs in het daglicht nog goed te zien zijn.

Je activeert de richtingaanwijzers door 2 metalen knoppen tegen elkaar aan te drukken. Deze twee knoppen zitten op de handschoen tussen je duim en wijsvinger.

Verder zijn de handschoenen van leer en ademend materiaal. De handschoenen zijn volledig waterdicht en ze mogen in de wasmachine, wat nog wel eens handig kan zijn na een lange fietstocht!

Bij dagelijks gebruik gaat de batterij van de handschoenen 3 tot 6 maanden mee.

De Zackees handschoenen zijn verkrijgbaar voor € 61,99


13. Hövding, airbag helm

fiets gadgets

Oke deze kan misschien vreemd klinken, maar sla deze zeker niet over, deze helm heeft namelijk duizenden levens gered.
Hövding is een onzichtbare helm die een airbag opblaast wanneer er zich een ongeluk voordoet. 

Hövding zelf claimt dat de airbag tot wel 8 keer zoveel bescherming biedt dan de gebruikelijke helm. Ze beweren ook dat de helm 200 keer per seconde je bewegingen meet, zodat de airbag zich vervolgens binnen 0,1 seconde op kan blazen.

Deze helm is ontworpen voor de mensen die liever geen helm op doen, en op zoek zijn naar een alternatief dat minder zichtbaar is.
De airbag van de Hövding zit in een ring die je om je nek doet. Hier is niet veel van te zien, en het zal ook niet in de weg zitten.

De vraag is of de Hövding beter is dan een standaard fietshelm. De airbag beschermt namelijk een groter deel rond je hoofd dan een normale fietshelm. 
Echter is het wel de techniek waar je dan op moet vertrouwen.

De Hövding is verkrijgbaar voor € 299.
Wanneer de airbag is opgeblazen, kan deze niet weer gebruikt worden en zul je een nieuwe moeten bestellen en kun je de oude weggooien. 


14. Nello magnetische fietsbelfiets gadgets

Als je op zoek bent naar een futuristische bel die er niet alleen heel gaaf uitziet maar ook nog eens goed werkt, dan is de Nello bel een fietsbel voor jou.

De Nello fietsbel is een magnetische bal die reageert wanneer je de bovenkant aantikt. Doordat hij magnetisch is, kun je hem gemakkelijk in je broekzak meenemen wanneer je even je fiets laat staan.

Mensen zullen zeker even aan de kant gaan als ze de 90 Decibel bel van achter horen. De Nello bel is waterbestendig en wordt aangedreven door 2 knoopcel batterijen.

De bel heeft 3 verschillende geluiden. Deze veranderen elke keer wanneer je de bel bevestigd aan de magnetische ondersteuning.

De Nello fietsbel is verkrijgbaar voor € 23.


15. Cycle2Charge Dynamo USB laderfiets gadgets

Tegenwoordig heeft iedereen wel elektrische apparaten bij zich, zelfs op de fiets.
Met de Cycle2Charge Dynamo USB-lader kun je gemakkelijk je elektrische apparaten opladen met de energie die je zelf opwekt. Deze USB-lader levert stroom van de naafdynamo.

Deze USB-lader monteer je boven op je stuur, zodat je bijvoorbeeld je GoPro, fietslamp, GPS en telefoon op kan laden.

Je zult ongeveer 11-12 km per uur moeten fietsen om het apparaat te laten werken. Om apparaten zoals je telefoon op te laden, zou je consistent boven een snelheid van 12 km per uur moeten fietsen.

De Cycle2Charge Dynamo USB is verkrijgbaar vanaf € 99,95.

Wat vind jij?

Welke fiets gadgets lijken jou het beste? Of zit je er al aan te denken om er een te bestellen?

Hoe dan ook, laat het me weten door een reactie achter te laten.

old mail
New post

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published