Top 10 Mini Koffiezetapparaten Van 2023 - Caffe2go

Top 10 Mini Koffiezetapparaten van 2023

Ben jij op zoek naar een mini koffiezetapparaat? Zo ja. Dan ben je op het juiste adres. Ik heb voor jou de top 10 mini koffiezetapparaten van dit jaar op een rijtje gezet. Niet alleen staan er kleine koffiezetapparaten voor in huis op deze lijst. Maar ook koffiezetapparaten die zo licht en mini zijn, dat je ze zo mee kan nemen in de auto of mee op reis kunt nemen.

1) Presso Xmini koffiezetapparaat

Een mini koffiezetapparaat moet zowel klein als eenvoudig zijn in gebruik. De Presso X werkt op een oplaadbare accu. Een groot verschil met de andere koffiezetapparaten op deze lijst is dat dit apparaat de mogelijkheid heeft het water zelf op te warmen zonder dat daar een aansluiting bij te pas hoeft te komen. Dat lees je goed, zonder aansluiting. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen thuis, maar ook in de auto of op reis een kopje koffie kan zetten.

De Presso X wordt geleverd met een verwisselbare adapters. Hierdoor kun je zowel gemalen koffie als Nespresso capsules (en b merken hiervan) gebruiken.

Het gebruik van capsules en een herbruikbare gemalen koffie adapter levert ook minder afval op, dat is wel zo goed voor het milieu, en dan heb jij minder om op te ruimen! 


Deze mini koffiezetapparaat voor op reis heeft minimaal onderhoudt nodig. Af en toe de adapters doorspoelen, de capsules verwisselen en je bent er al!

Deze cilindervormige koffiezetter heeft een diameter van 6 cm en is 23 cm hoog, met deze afmetingen is de Presso X dan ook meteen het kleinste apparaat op deze lijst. Deze mini koffiezetapparaat voor op reis weegt 780 gram en kun je dus altijd meenemen. 

Leuk weetje. Als je de verhittingsfunctie mee rekent, dan is de Presso X een van de kleinste koffiezetapparaten ter wereld!

Deze mini koffiezetter mag dan wel klein zijn, maar kan een pompdruk tot wel 18 bar leveren. En mocht je hem mee uit huis nemen, dan kun je 4 tot 5 kopjes zetten (afhankelijk van de temperatuur) op een volle accu. Ik zou je de Presso X zeker aanraden als je een echte espresso liefhebber bent, en af en toe buiten huis ook wel behoefte hebt aan een heerlijk kopje koffie.

De Presso X is te verkrijgen voor € 99,95 en dan kun je koffie zetten, waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

2) Nespresso Magimix Inissia.mini koffiezetapparaat

De Nespresso Inissia is een klein koffiezetapparaat. Het apparaat is makkelijk te gebruiken, schoon te maken en te onderhouden. Binnen 25 seconden zet je een heerlijk warm kopje koffie, of dat nou een lungo is of een espresso. 

Deze mini koffiemachine werkt met Nespresso capsules, en met B-merken van de Nespresso capsules.

Dit apparaat weegt maar 2,4 kg en is door de wijde keuze in kleuren gemakkelijk te plaatsen binnen wat voor interieur dan ook.

De Nespresso Magimix beschikt maar over 2 knoppen. Hiermee kun je het apparaat aan of uit zetten, en je kunt kiezen uit 2 verschillende kopgroottes, namelijk de espresso en de lungo.

Dit apparaat kan een pompdruk opwekken tot wel 19 bar, Nespresso zelf beweert dat ze dit doen om de aroma's vrij te laten komen.

Deze mini koffiemachine beschikt verder over een automatische uitschakeling functie, een handig lekrooster en een watertank van 0,7 liter.

Maar waar het bij de Nespresso Magimix Inissia echt om gaat, is de grootte. 
Het apparaat is 12 cm breed, 32 cm diep en 23 cm hoog.

De Nespresso Magimix Inissia is te verkrijgen voor € 89.

3) Philips Daily Mini-filterkoffiezetapparaatmini koffiezetapparaat

De Philips Daily HD7432/20 is een koffiezetapparaat met een klein formaat en een interessante functie die je niet vaak tegen komt. 

De Philips Daily beschikt over AromaSwirl, en nu zullen er waarschijnlijk veel vraagtekens bij je opkomen. Geen zorgen, ik ga het je uitleggen.

De AromaSwirl is een slim mondstuk in de kan van het Philips koffiezetapparaat. De AromaSwirl mixt de verse filterkoffie met de koffie die al in de kan zit. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de aroma.

Dit slimme mondstuk is een pijpje in het midden van de kan. Het draait de koffie rond. Dit zal het eerste kopje koffie net zo goed moeten laten smaken als de laatste.

Door het kleine formaat en het lichte gewicht is het makkelijk om deze mini-filterkoffiezetapparaat een plekje te geven.

Verder heeft de Philips Daily een warmhoudplaat dat de koffie voor 30 minuten warm moet houden, en een automatische uitschakelings-functie voor het geval je vergeet het apparaat uit te zetten.

De Philips Daily heeft een breedte van 21 cm, een diepte van 17 cm en een hoogte van 27 cm. Het waterreservoir is goed voor 0,6 liter en ik zou hem zelf aanraden voor een huishouden van 1 of 2 mensen.

De Philips Daily HD7432/20 is verkrijgbaar voor maar € 32,50.

4) DeLonghi EDG155BG

mini koffiezetapparaatDe EDG 155 BG is Smal, en heeft een stijlvol design.
Daarbij is dit apparaat klein en vindt gemakkelijk een plekje binnen de keuken.


De EDG 155 BG kan een pompdruk tot 15 bar leveren, en de pompdruk zal zich per drankje aanpassen

Deze koffiemachine beschikt over een automatische uitschakelings-functie. 5 minuten na het laatste drankje zal dit apparaat zichzelf uitschakelen.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,8 liter. Verder is de 
DeLonghi EDG155BG niet heel speciaal, of misschien toch wel...

De DeLonghi EDG155BG mini staat bekend als een van de kleinere en simpelere apparaten met een Nescafe Dolce Gusto systeem. In dat opzicht is dit apparaat op zijn eigen manier toch wel speciaal.

De DeLonghi EDG155BG mini heeft een breedte van 16 cm, een diepte van 25 cm en een hoogte van 30,5 cm.

Dit apparaat is te verkrijgen voor € 98.

5) De’Longhi Dedica Style EC 685.Mmini koffiezetapparaat

De De’Longhi Dedica Style is een moderne en eenvoudige pistonmachine. Dit apparaat neemt weinig ruimte in beslag en heeft een elegant ontwerp.

Over het uiterlijk van deze mini koffiepadmachine valt zeker niet te klagen. De vraag is: zet die ook goede koffie?

Met de De’Longhi Dedica Style krijg je het gevoel van een echte barista, daar is dit apparaat dan ook onder andere voor ontworpen. En niet alleen dat, want er is naast het gevoel, ook goed nagedacht over de duurzaamheid van deze pistonmachine.

Alles in deze machine, en de machine zelf is van staal. Zelfs het filter.

Deze pistonmachine heeft een breedte van 15 cm, een diepte van 31 cm en een hoogte van 33 cm. Niet de kleinste op de lijst, maar ook zeker niet groot voor een pistonmachine.

De beschikbare kleuren zijn rood, zwart en zilver. Genoeg keuze voor een passend interieur dus.

De De’Longhi Dedica Style heeft een pompdruk van 15 bar en is uitgerust met de Thermoblok-technologie.

Deze "Thermoblok-technologie" zorgt ervoor dat de watertemperatuur constant wordt gehouden, zodat je snel een kopje koffie kan zetten.
mini koffiezetapparaat
Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1 liter, en de lekbak is uitgerust met een indicator die je waarschuwt als het waterniveau te hoog is, waardoor overstroming wordt voorkomen. 

De De’Longhi Dedica Style kan zowel met gemalen koffie als met de klassieke ESE-pads worden gebruikt.

Aan de zijkant van dit apparaat zit een stoompijpje, wat er voor zorgt dat je met dit apparaat verschillende melkspecialiteiten kunt uitproberen.

Verder beschikt dit apparaat ook over een automatische in- en uitschakelings-functie, en een ontkalksysteem. 

Aan een wat luxere koffiezetapparaat hangt ook een duurder prijskaartje.
De De’Longhi Dedica Style EC 685.M is te verkrijgen voor € 240.

6) Caso Coffee Taste & Stylemini koffiezetapparaat

Met de Caso Coffee Taste & Style zet je tot wel 4 koppen koffie. De Caso Coffee beschikt over een koffiemaler met 2 verschillende maalgraden.

Als je een kopje koffie zet, wordt deze 30 minuten warmgehouden. Daarna schakelt het apparaat zichzelf uit, en wordt de koffie dus ook koud.  

Dit apparaat heeft een waterreservoir met een gemakkelijk af te lezen waterniveau. Dit reservoir is goed voor 1,5 liter. Dit koffiezetapparaat is dus geschikt voor een gezin, met weinig ruimte in de keuken.

De Caso coffee werkt zowel met koffiebonen als met gemalen koffie.

Dit apparaat is eenvoudig te reinigen door de volledig afneembare onderdelen.

De Caso Coffee koffiezetapparaat heeft een breedte van 17, een diepte van 24,5 cm en een hoogte van 32,5 cm.

Er zit ook nog een leuk led display op. Hiermee kun je bijvoorbeeld de maalgraad instellen en het apparaat aan of uit zetten.

Dit apparaat is verkrijgbaar voor € 49,99.

7) Melitta Aromaboy

mini koffiezetapparaatDe Melitta Aromaboy is specifiek ontwikkeld voor caravans, een-persoonshuishoudens en vakantie huisjes. Het resultaat van deze ontwikkeling is een lichte compacte en een niet te sterke koffiemachine. Deze mocht niet te sterk zijn aangezien campings soms niet veel stroom vrijgeven. Dit apparaat kan het echter doen met maar 500 watt.

Met dit apparaat kun je niet één maar twéé kopje koffie tegelijk zetten.

Mocht je vergeten het apparaat uit te zetten, dan zal de Melitta Aromaboy zichzelf uitschakelen, dat is wel zo handig, als je niet al te veel stroom ter beschikking hebt.

De Melitta Aromaboy is makkelijk schoon te maken. De filterhouder en de glazen kan zijn vaatwasbestendig. Even in de vaatwasser stoppen, en dat is het.
mini koffiezetapparaat
Een leuk en handig extraatje van de Melitta Aromaboy is dat deze beschikt over een opbergruimte voor de snoer. Als je dan gaat kamperen en dit koffiezetapparaat mee neemt, dan heb je in ieder geval geen rondslingerende snoeren die in de weg zitten.

Een nadeel van dit koffiezetapparaat is wel dat het waterreservoir niet afneembaar is. En je kunt je misschien al voorstellen hoe frustrerend dit kan zijn bij het bijvullen van het apparaat!

Deze koffiemachine heeft een breedte van 18 cm, een diepte van 15 cm en een hoogte van 22 cm.

Al met al is dit niet het meest luxe koffiezetapparaat maar hij doet wat hij moet doen en hij kan zeker wel van pas komen wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen of verblijft in een vakantiehuisje.

De Melitta Aromaboy is verkrijgbaar voor € 33,99.

8) Tefal Dialog CM340811mini koffiezetapparaat

Met de Tefal Dialog CM3408 begin je de dag eenvoudig. Met dit apparaat geniet je van een kopje koffie met een druk op de knop.

De Tefal Dialog is voorzien van 0,6 liter waterreservoir waarmee je tot 6 kopjes koffie kunt zetten. Erg geschikt voor een groter gezin, of een grotere koffiedrinker natuurlijk!

Dit filter koffiezetapparaat werkt alleen met gemalen koffie.

Via de waterpeilindicator controleer je gemakkelijk of er nog voldoende water in zit voor een kopje koffie.
De Tefal Dialog is een 600 watt koffiemachine, dit zorgt ervoor dat je niet te lang zult moeten wachten voor een kopje koffie.

Verder heeft de Tefal Dialog een druppelstop. Een druppelstop wilt zeggen dat je kan stoppen met het zetten van koffie wanneer jij dat wilt.

De Tefal Dialog heeft een breedte van 13 cm, een diepte van 18 cm en een hoogte van 26 cm.

Dit filter koffiezetapparaat is erg vergelijkbaar met de hiervoor genoemde Melitta Aromaboy, met een paar kleine verschillen, maar zeker een goed alternatief!

De Tefal Dialog is verkrijgbaar voor € 31,95.

9) Bestron ACM111Z

mini koffiezetapparaat

Met dit compacte koffiezetapparaat kun je gemakkelijk 's ochtends een kopje koffie maken en het meenemen naar je werk of meenemen in de auto. 

De Bestron ACM111Z heeft een capaciteit van 420 ml. En is daarmee goed geschikt voor 1-persoons huishoudens, voor in de auto en voor als je de koffie van je werk niet lekker vindt.

Deze koffiemachine beschikt over een uitneembare filterhouder met permanentfilter en een papierfilter.

Dit apparaat heeft 3 verschillende waterniveau aanduidingen en is eenvoudig te reinigen.mini koffiezetapparaat

Dit apparaat beschikt over een stalen mok die je gemakkelijk mee kan nemen.
Echter is dit wel maar een extraatje aangezien je deze ook bij je huidige koffiezetapparaat kan kopen.

Naast al deze handigheid is de smaak van de koffie van deze mini koffiemachine niet het beste van deze lijst. Dit apparaat raad ik aan voor iedereen die niet zo kieskeurig is in zijn of haar koffie smaak en veel voordeel ziet in de praktische kant van dit apparaat.

Mocht je op zoek zijn naar een alternatief, dan kan ik de Presso X aanraden. Dit apparaat kun je als geheel opwarmen, je zult het dus niet moeten bewaren in een thermoskan, waardoor de koffie altijd vers is.

De Bestron is 17,5 cm breed, 13 cm diep en 24,5 cm hoog. Een van de kleinste apparaten op deze lijst.

De Bestron is verkrijgbaar voor maar € 25,15 en is daarmee het goedkoopste koffiezetapparaat op onze lijst! Neem bij de keuze van dit apparaat wel de mindere kwaliteit van de koffie mee.

10) Bosch TKA3A034mini koffiezetapparaat

De Bosch TKA3A034 is een filter-koffiezetapparaat die net zoals alle koffiezetapparaten op deze lijst weinig ruimte inneemt.

Maar wat dit apparaat echt onderscheid van de rest?
Dat is de hoeveelheid koffie die je hier in een keer mee kunt zetten.

De glazen kan heeft een capaciteit van 1,25 liter. Dit is genoeg om wel 15 kopjes koffie te zetten, in één keer!

Dit apparaat heeft voor die grote glazen kan ook nog eens een warmhoudplaat. Deze koffiemachine vraagt dan ook om 1100 watt. 
Gelukkig heeft ook dit apparaat een automatische uitschakelings-functie, voor het geval je hem aan laat staan en hij al je stroom opvreet!

De Bosch TKA3A034 is in de kleuren: rood, wit en zwart verkrijgbaar, en zal ongetwijfeld passen bij wat voor interieur dan ook.

Verder beschikt de De Bosch TKA3A034 over de eerder besproken druppelstop en Swing-out filter voor extra gemak tijdens het schoonmaken.

Dit apparaat is 17,5 cm breed, 24,5 cm diep en 33,5 cm hoog. Dit is een van de grotere koffiezetapparaten op deze lijst, onlangs dat is het nog steeds een mini koffiezetter natuurlijk.

De Bosch TKA3A034 is verkrijgbaar voor € 49,99.

Wat vind jij?

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening. Welk mini koffiezetapparaat lijkt jouw het best of het handigst? Of misschien heb je er al een, wat vindt je er tot nu toe dan van?

Hoe dan ook, laat het me zeker weten door een reactie achter te laten.

old mail
New post

1 Response

  • Mooi hoor, 10 mini’s op een rijtje!
    En dan de maten er nog bij. Heel prettig.
    Ik heb de mijne gevonden: de Aromaboy van Melitta. Ik heb de versie van Douwe Egberts, deze is na jaren trouwe dienst aan vervanging toe.

    Fleur

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published