Origineel Koffie Cadeau kopen? Bekijk de Top 10 - Caffe2go

Top 10 Originele Koffie Cadeaus

Het is niet moeilijk om een koffieliefhebber in je groep en familie te vinden. Je moet iemand in je groep hebben horen zeggen, "mijn hoofd ontploft omdat ik geen kopje espresso heb gehad." 
Of die persoon in uw groep, die meteen naar een kopje koffie verlangt op een visite.

Vergeet ook niet die vriend, die altijd de koffie bewondert als hij/zij die drinkt, hoe vreselijk die koffie dan ook mag zijn.

Als je je afvraagt wat een origineel koffie cadeau is voor een koffieliefhebber, zowel voor een hij of een zij? Dan is dat niet nodig. Ik heb voor jou 10 originele koffie cadeaus op een rij gezet.


1. Draagbare koffiezetapparaat - Presso X

Origineel koffie cadeau

Ik hoor het je al zeggen "een koffiezetapparaat is te duur" of "iedereen heeft al een koffiezetapparaat" Je hebt misschien gelijk, maar heeft hij/zij al een draagbaar koffiezetapparaat? Waarschijnlijk is het antwoord "nee", en in dat geval is dit een van de leuke en originele koffie cadeaus om te geven.

Dit is een koffiezetapparaat met een oplaadbare batterij, zodat je koffie kan drinken, waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

Deze koffiemachine beschikt over verwisselbare adapters waardoor je zowel gemalen koffie als Nespresso capsules (en b-merken hiervan) kunt gebruiken voor het zetten van koffie.

Ik heb een draagbare koffiezetapparaat cadeau gedaan aan mijn koffievrienden. Ze waren erg onder de indruk. Reden? Wandelen, kamperen, road trips, en zelfs op kantoor - ze nemen het gemakkelijk mee en zetten een kopje koffie wanneer ze dat nodig hebben.

Laten we naar de tweede reden gaan. Het zou duur zijn. Het apparaat kost niet veel in vergelijking met de mogelijkheden die het biedt. Het is het waard om te overwegen en te schenken aan elke koffieliefhebber. 


2. Boeken over koffie

Origineel koffie cadeau

Nu, dit is mooi en uniek. Het is ook een opluchting voor je als je moe bent van het luisteren naar dezelfde informatie over de koffie van je vriend. Geef een boek of tijdschrift over koffie, en luister naar nieuwe interessante informatie van je vriend die verband houden met koffie.

Hier zijn een aantal voorbeelden van leuke boeken over koffie:
- "The New Rules of Coffee, a modern guide for everyone" door Jordan Michelman en Zachary Carlsen
- "De Wereldatlas van Koffie" door James Hoffman
- "Craft Coffee". Een leuke handleiding voor het zetten van koffie (met verschillende methodes), door Jessica Easto


3. Koffie abonnement: Geef de koffie op een unieke manier

Origineel koffie cadeau

Je kunt een koffie abonnement van 3 maanden als cadeau kopen. Je kunt bijvoorbeeld de Atlas Coffee Club bekijken en het 3-maanden-koffie-abonnement aanschaffen. Elke maand krijgt de ontvanger een zak koffie van verschillende regio's en culturen.

Om het een passend koffiepakket te maken kun je een aantal aanpassingen maken. Je kunt bijvoorbeeld een keuze maken uit donkere of lichte koffie, hele bonen of gemalen, een of twee zakken koffie, en de verzendingsdatum.

Elke zending bevat:
- De beste Single Origin-koffie ter wereld
- Geroosterd en vers geleverd
- Pittoreske ansichtkaarten van elk land
- Landkaarten met brouwtips & smaaknotities


4. Koffiekit

Als de gunstige vaak op reis is, geef dan zeker een zelf gemaakte koffiekit mee. Het maakt het leven gemakkelijker voor de gunstige, en je zult elke dag opnieuw gewaardeerd worden. De koffiekit voor op reis die ik heb samengesteld bestaat uit:
- Vers gebrande koffiebonen in een goed gesloten bakje
- Eerder genoemde draagbare espressomachine met alle onderdelen zoals adapters en koffiemolen
- Draagbare waterkoker (bij voorkeur)
- Reisbeker
- Compacte opslagcontainer

Je kunt ook een aantal andere dingen in de koffiekit opnemen naar jouw voorkeur. Zorg er echter voor dat de kit compact en gemakkelijk mee te nemen is. Het moet comfortabel in de rugzak passen.


5. Koffiemokverwarmer

Origineel koffie cadeau

Een van de meest gehate dingen voor de koffieliefhebber is een heerlijk kopje koffie die koud wordt. Omdat mensen die geobsedeerd zijn door koffie zich meestal bezighouden met een andere activiteiten, vergeten ze vaak om continu de koffie te drinken.

Niet alleen is koude koffie ondrinkbaar, de irritaties lopen dan ook nog eens op. Om de koffietemperatuur op peil te houden, kun je een koffiemok warm maken.

dit kun je doen doormiddel van een koffie mokverwarmer.

De hightech roestvrijstalen koffie mokwarmer is voorzien van touch-tech bedieningselementen en een waterbestendige warmhoudplaat.

Met de bediening kun je een aangepaste verwarmingsniveau tussen 40 en 60 graden instellen.

Een leuk en origineel koffie Cadeau. Vooral voor iemand die gek wordt van de warme koffie die te snel koud wordt.

Deze koffiemokverwarmer is verkrijgbaar voor € 19,95.


6. Unieke soorten koffie

Origineel koffie cadeau

Koffie schenken is niet echt leuk. Dat weten we allemaal. Maar wacht even, het kan namelijk wel uniek zijn. Ik heb aparte maar geweldige koffiesoorten gevonden om iemand te schenken naar zijn of haar persoonlijkheid.


- Death Wish Coffee

Wees niet bang voor de naam. Het is eigenlijk voor degenen die hun ogen open moeten houden ondanks de behoefte om te gaan slapen. Studenten, workaholics, chauffeurs - deze koffie zorgt ervoor dat ze aandachtig en actief blijven en de behoefte om te slapen doorkomen.

Een normaal intens kopje zwarte koffie bevat 100-200 mg cafeïne, maar Death Wish koffie bevat 600 mg cafeïne in één kopje!


- Zwarte Ivoorkoffie

Als je op zoek bent naar een 'wow' geschenk, wat schok en verbazing kan brengen, kun je misschien denken aan het verkrijgen van wat Black Ivory Coffee. Wat kan het zijn? Nou, een andere naam voor deze koffiesoort is Elephant Poop Coffee.

De koffiebonen van Elephant Poop Coffee zijn via het darmkanaal van een olifant naar een "pre-brewing" excursie gegaan voordat ze met liefde worden geroosterd, gereinigd en verpakt in containers.

Fans van deze kostbare, zeldzame bonen zeggen dat het een heerlijk kopje koffie vrij van bitterheid maakt, hoewel de smaken zelf bestaan uit mout, chocolade, kers, bloemen, tabak, leer, en slechts een teken van gras.

Boem, opeens is die saaie koffie toch ineens interessant geworden om aan je geliefden te schenken!

 

7. Barisieur

Origineel koffie cadeau

De dag begint voor de meeste mensen, wanneer het eerste sipje van een kopje koffie is genomen. Met de barisieur geniet je elke ochtend van een heerlijk kopje koffie, gebrouwen op je nachtkastje.

Deze Barisieur lijkt op elke andere standaard klok, alleen is deze dan boven op afgewerkt met een mooi brouwsysteem.

De Barisieur beschikt over een opslag voor gemalen koffie. Daarnaast beschikt dit apparaat ook over een eigen koeling systeem zodat jij hier je melk in kunt bewaren. 

Al deze handige functies, zodat jij op een vroege morgen niet uit je lekkere bed hoeft te stappen om een kopje koffie te zetten.

Om je ook nog eens wachttijd te besparen, kun je een bereidingstijd inplannen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het brouw proces 5 minuten voor je alarm te laten starten. Hierdoor wordt je niet alleen wakker van je wekker, maar ook nog eens van die heerlijke koffie geur.

Het mooie design en handige functies komen niet goedkoop, de barisieur is verkrijgbaar vanaf € 350.

 

8. Chemex

Origineel koffie cadeau

Een ouderwetse slow coffee zetmethode, maar daardoor niet minder leuk!
Met de Chemex zet je net zo gemakkelijk een kopje koffie als met een gebruikelijk koffiezetapparaat, alleen dan wel met stijl.

Het gebruik van de Chemex wordt pas echt leuk wanneer je gaat streven naar het maken van het perfecte kopje koffie. Hiervoor zal je op zoek moeten gaan naar de perfecte verhouding, soort koffie en temperatuur.

Daarnaast is het hebben van een Chemex een leuk pronkstuk en zeker leuk om aan je koffievrienden te laten zien.

De Chemex is verkrijgbaar voor € 39,95. 


9. Baratza Encore

Origineel koffie cadeau

Een koffie-fanaat maalt graag zijn eigen koffiebonen, dan is er geen koffiemolen gek genoeg.

Deze hightech koffiemolen heeft 40 verschillende maalinstellingen, zodat jij je koffiebonen precies kan malen zoals jij wilt, snel of langzaam, fijn of grof. Hiermee kun je ook het uiteindelijke kopje koffie sterk mee beïnvloeden.

De hightech motor zorgt voor weinig geluid, weinig warmteontwikkeling en een gelijke maling over alle koffiebonen.

Deze koffiemolen past bij een modern interieur en het apparaat is makkelijk schoon te maken.

De Baratza Encore koffiemolen is verkrijgbaar voor € 147.

 

10. Bookman cup houderOrigineel koffie cadeau

Als de gunstige geen genoeg kan krijgen van een kopje koffie en fietsen, dan is deze bekerhouder perfect. Door de Bookman bekerhouder is het niet meer nodig om met haast een kopje koffie op te drinken voordat je gaat fietsen.

Door een slimme klik techniek zijn er geen schroeven nodig voor het monteren van deze bekerhouder. En kun je hem makkelijk los maken wanneer deze niet nodig is en eerder in de weg zit. 

Aan het begin van deze lijst had ik je verteld over een draagbaar koffiezetapparaat. Dit apparaat past precies in de bekerhouder. Je zou dit apparaat zo mee kunnen nemen op je fietstochten en koffie brouwen waar je ook bent. Een leuke combo! 

De Bookman bekerhouder is verkrijgbaar voor € 27,95

Wat vind jij?

Welk originele koffie cadeau wil jij het liefst aan iemand schenken?

Of zit je er al aan te denken om er een te bestellen?

Hoe dan ook, laat het me weten door een reactie achter te laten.

old mail
New post

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published