Klein Koffiezetapparaat Kopen? Bekijk de Top 14 (2021) - Caffe2go

Gids voor het kopen van een klein koffiezetapparaat

Een klein koffiezetapparaat die ook nog eens lekkere koffie zet is moeilijk te vinden, ik ken het. Daarom heb ik de beste kleine koffiezetapparaten op een rij gezet met elk zijn eigen specialiteiten.

Voor alle koffie soorten kun je op deze lijst wel een klein koffiezetapparaat vinden. Je zult koffiezetapparaten tegenkomen met een bonenmaler, koffiezetapparaten die werken met de nieuwe Vertuo cups, pistonmachines en nog veel meer. Je zult ongetwijfeld wel een passend koffiezetapparaat op deze lijst tegenkomen.

Ik zal bij elk kleine koffiezetapparaat alles vertellen wat je moet weten zodat je alles weet over misschien wel je toekomstige koffiezetapparaat. Daarbij zal ik ook bij elk apparaat de afmetingen aangeven zodat je precies weet welke koffiezetapparaten wel en niet in je keuken passen.

1. Nespresso Essenza Mini – Klein koffiezetapparaat cups

klein koffiezetapparaat

De Essenza Mini staat bekend als het kleinste koffiezetapparaat van Nespresso. Dit maakt hem echter niet minder sterk dan de andere koffiezetapparaten van Nespresso.

De Essenza Mini werkt met Nespresso capsules en B-merken daarvan.

Koffie zetten met de Essenza Mini is eenvoudig in gebruik, net als de onderhoud van het apparaat. Het enige waar je wel op zal moeten letten is het legen en schoonmaken van de lekbak, aangezien deze net zoals het apparaat zelf, erg klein is. Om vuil te voorkomen zal je dit gemiddeld om de 6 kopjes al moeten doen.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,6 L dit is goed voor zo’n 4 kopjes koffie. Deze zal dus ook al snel hervuld moeten worden.

Deze machine beschikt ook over een automatische uitschakelings-functie, het apparaat zal zichzelf 9 minuten na gebruik al uitzetten. Voor de meeste apparaten op deze lijst is dat pas na 30 minuten of langer.

Het meest opvallende aan de Essenza Mini is zijn vormgeving. Met een lengte van 33 cm en een breedte van 9 cm en een hoogte van 20 cm kan Nespresso dit een van de kleinste koffiezetapparaten op de markt noemen.

Dit apparaat mag dan wel klein zijn, maar hij weet alsnog een
pompdruk van 19 bar te produceren.
Met deze koffiemachine heb je de keuze uit 2 koffie groottes, namelijk de espresso (uiteraard) en de Lungo.

Door het gebruik van een thermoblock zet je snel meerdere kopjes koffie achter elkaar. Doordat het systeem warm blijft zul je niet eindeloos moeten wachten voor dat ene kopje koffie in de ochtend. Het is zelfs mogelijk om een heet kopje koffie te zetten binnen 25 seconden.

De Essenza Mini is perfect voor hele kleine huishoudens met weinig ruimte. Denk hierbij vooral aan studenten en huishoudens met minder dan 2 personen.
Het is ook handig voor iedereen die in de ochtend weinig tijd heeft maar toch even een kopje koffie wit drinken.

De Essenza Mini is verkrijgbaar voor € 89.

2. Presso X – Klein koffiezetapparaat voor op reis

klein koffiezetapparaat

Een klein koffiezetapparaat moet zowel klein als eenvoudig zijn in gebruik. Dit kleine apparaat weet deze taken goed te vervullen. Hetgeen wat de Presso X bijzonder maakt is dat dit apparaat werkt op een oplaadbare accu. Hierdoor kun je dus niet alleen koffie zetten in de keuken, maar ook bijvoorbeeld in de auto, of wanneer je op vakantie gaat.

De Presso X werkt zowel met gemalen koffie als met Nespresso capsules (en b-merken daarvan). Dit kan doordat dit apparaat wordt geleverd met verwisselbare adapters. Deze zijn gemakkelijk aan het apparaat te monteren. 

Het onderhoud van de Presso X is zo gepiept, je spoelt de adapters even schoon onder de kraan en klaar. Je zult wel na het zetten van elk kopje de capsule moeten weggooien.

Dit kleine koffiezetapparaat heeft een lengte van 23 cm en een diameter van maar liefst 6 cm! En dat maakt de Presso X dan ook gelijk het kleinste koffiezetapparaat van deze lijst.

En dan hoor ik je al afvragen “als dit apparaat zo klein is, dan is deze vast niet zo sterk”. Niets is minder waar, de Presso X kan namelijk een pompdruk tot wel 18 bar produceren.

Met dit kleine koffiezetapparaat kun je 4 tot 5 hete kopjes zetten op een volle accu. En wanneer deze wordt gebruikt met heet water, dan kun je tot wel 100 kopjes zetten op een volle accu.

Veel mensen brengen onderweg in de auto graag een bezoekje aan een tankstation voor een kopje koffie. De Presso X kan je hier veel geld besparen. Je betaalt bij een tankstation al snel 1-2 euro per kopje koffie, je kunt door de Presso X tot wel 70% van deze kosten besparen. Wanneer je dit doorrekend over de tijdsperiode van een jaar, dan telt dit wel op.

De Presso X is te verkrijgen voor € 99,95 en dan kun je niet alleen thuis koffie zetten, maar ook daarbuiten.

3. Tefal Dialog CM340811

klein koffiezetapparaat

Compact en eenvoudig, dat is waar het bij de Tefal Dialog CM340811 allemaal om draait.

De Tefal Dialog is voorzien van 0,6 liter waterreservoir waarmee je tot wel 6 kopjes koffie kunt zetten. Heel handig voor een groter gezin, of voor de grote koffiedrinker natuurlijk.
De Tefal Dialog CM340811 is een klein filterkoffiezetapparaat en werkt alleen met gemalen koffie.

Via de waterpeilindicator controleer je gemakkelijk of er nog voldoende water in zit voor een kopje koffie.
De Tefal Dialog is een 600 watt koffiemachine. Dit is niet veel vergeleken met andere koffiezetapparaten. Aangezien een camping niet veel elektriciteit vrijmaakt zou dit apparaat goed kunnen dienen als camping koffiezetapparaat.

Dit apparaat beschikt over een druppelstop functie, dit zorgt ervoor dat je kunt stoppen met het zetten van koffie wanneer jij dat wilt. Handig voor het zetten van hele grote kopjes koffie, en hele kleine kopjes. Maar het belangrijkste is dat je precies de hoeveelheid kan maken dat jouw behoeft vervult.

De Tefal Dialog is 13 cm breed, 18 cm lang en 26 cm hoog.

Een klein filterkoffiezetapparaat dat leuk is voor een gezin of familie dat op zoek is naar een koffiezetapparaat voor op de camping. Ik moet wel zeggen dat dit apparaat wel bedoeld is voor de koffieliefhebbers die niet erg kritisch zijn op de smaak van de koffie. Voor een aantrekkelijke prijs geeft de Tefal Dialog een aantal leuke functies.

De Tefal Dialog is verkrijgbaar voor € 31,95.

4. Philips Senseo Switch HD6592/60

klein koffiezetapparaat

Als je op zoek bent naar een koffiezetapparaat met een luxe uiterlijk, veel functies en een eerlijke prijs, dan is dit apparaat wellicht wat voor jou.
Niet alleen heeft dit apparaat een mooi innovatief design, hij is ook nog eens klein en vindt gemakkelijk een plekje binnen de keuken.

De Philips Senseo Switch is 15 cm breed, 40 cm lang en 27 cm hoog.
Dit is een van de grotere apparaten op deze lijst vooral in de lengte, mocht deze echter een plekje kunnen vinden in je keuken, dan is het zeker iets om naar te kijken.

Een van de handige functies die dit apparaat heeft is de mogelijkheid om de intensiteit van je koffie in te stellen. Als je van een krachtig kopje koffie houdt dan is dit gemakkelijk te maken met een druk op de intensity knop, en uiteraard geld dit ook voor een milder kopje koffie.

Mocht je met je hele gezin tegelijk een kopje koffie willen zetten dan is dat mogelijk. Met dit kleine koffiezetapparaat ben je in staat om tot wel 7 kopjes koffie tegelijk te zetten. Dit kan je doen door de meegeleverde thermische kan te gebruiken, en vervolgens op de koffiekan knop (op de machine) te drukken.

Aangezien deze thermische kan warmte kan behouden, is het ook mogelijk om de koffie op een later moment te drinken. Mocht je maar 2 kopjes gebruiken dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd 2 kopjes koffie te zetten.

Dit apparaat maakt gebruik van Crema plus technologieën. Hierdoor krijgt je koffie dat heerlijke creme laagje waar iedereen wel van kan genieten.

De Philips Senseo Switch maakt ook gebruik van DualBrew technologieën. Dit zorgt ervoor dat je zowel Senseo pads als filterkoffie kunt gebruiken om koffie te zetten. Daarbij zorgt deze technologie dat zowel de Senseo pads als de gemalen koffie worden gezet met hun eigen pompdruk en waterhoeveelheid.

Dit apparaat beschikt over een automatische uitschakeling functie. Hierdoor blijf je veilig en bespaar je maandelijks ook nog eens een zakcentje op de elektriciteitskosten.

Het waterreservoir van dit apparaat is goed voor 1 liter, wat goed is voor 7 grote kopjes koffie.

Dit kleine koffiezetapparaat zal uit zichzelf aangeven wanneer hij ontkalkt moet worden, zo kom je niet meer tegen vervelende verrassingen te staan. Philips geeft zelf aan om dit in ieder geval om de 3 maanden te doen.

Dit is een apparaat met veel functies voor een redelijke prijs. Ik kan dit apparaat aanraden voor grotere gezinnen en als je nog redelijk wat ruimte over hebt in de keuken.

De Senseo Switch is verkrijgbaar voor € 89,95.

5. Nespresso Magimix Vertuo Plus

klein koffiezetapparaat

Ben je al bekend met de nieuwe Vertuo capsules van Nespresso? Als het antwoord nee is, dan is hier een korte introductie. Nespresso heeft nieuwe capsules uitgebracht. Deze zijn een stuk groter dan de welbekende Nespresso capsules. Daardoor passen ze dus ook niet meer in de huidige Nespresso machines, en zal je een speciaal Vertuo apparaat aan moeten schaffen om gebruik te maken van de Vertuo capsules.

Maak je geen zorgen, als je graag de Vertuo capsules uit wilt proberen maar geen ruimte in de keuken hebt voor een groot koffiezetapparaat, dan heb ik hier een klein Vertuo koffiezetapparaat voor je.

De Magimix Vertuo Plus beschikt over een draaibaar waterreservoir van 1,2 liter. Dat het waterreservoir draaibaar is zorgt ervoor dat je deze neer kan zetten op de manier waarop dat voor jou het meest praktisch is. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte over de lengte van je aanrecht? Dan schuif je het waterreservoir gewoon naar de zijkant, en zo is je ruimte probleem zo opgelost.

De Magimix Vertuo Plus weet precies welke instelling deze moet gebruik voor elk aparte koffie soort.
Wil je bijvoorbeeld een espresso zetten, dan weet deze machine precies de juiste waterhoeveelheid, temperatuur en rotatiesnelheid voor het zetten van de beste espresso.

Je kunt hierbij kiezen uit 5 verschillende koffie groottes. Zodat je zowel kunt genieten van een milde alto of van een sterke espresso. Het apparaat is gemakkelijk schoon te houden. De Magimix Vertuo Plus beschikt namelijk over zijn eigen reinigings- en ontkalkingsprogramma's.

Een nadeel is wel dat de Vertuo capsules vrij duur zijn, het is ook niet mogelijk om hier B-merken van te kopen. De cups variëren van € 0,45 voor een espresso capsule tot € 0,70 voor een alto capsule. Deze alto capsule is dan wel goed voor 414 ml koffie.

De Magimix Vertuo Plus is 14 cm breed, 42 cm lang (deze lengte kan korter worden door het waterreservoir naar de zijkant te schuiven) en 32 cm hoog. Met deze afmetingen kan je zelfs met weinig ruimte in de keuken alsnog genieten van de nieuwe Vertuo capsules.

De Magimix Vertuo Plus is leuk voor kleine huishoudens die graag eens de nieuwe Vertuo capsules willen uitproberen. Ik kan dit apparaat niet aanraden voor grotere huishoudens of voor als je vaak visite krijgt. Doordat dit apparaat werkt met standaard koffie groottes en je niet zelf de hoeveelheid kunt bepalen gaat dit veel tijd in beslag nemen.

De Magimix Vertuo Plus is verkrijgbaar voor € 98,99.

6. TEFAL Smart'n Light CM6008

klein koffiezetapparaat

Met de Tefal Smart'n Light wordt je wakker met de geur van koffie. De Tefal Smart'n Light komt met een unieke functie, je kunt met dit apparaat namelijk 24 uur van te voren inplannen hoe laat er een kopje koffie gezet moet worden.

Het apparaat heeft een uniek en modern design en beschikt over een innovatief display. Hierop kun je de tijd instellen en dat is nog niet alles. Op dit display kun je namelijk ook de hoeveelheid aroma instellen.

De Tefal Smart’n Light beschikt over een waterreservoir met een inhoud van 1,25 liter.
Met deze inhoud kan je tot wel 15 koppen koffie in één keer zetten. En mocht je al deze koppen niet in een keer kunnen opdrinken met je vrienden en familie, dan houdt dit apparaat de koffie nog voor 30 minuten warm.

De Tefal Smart’n Light is een filter koffiezetapparaat en werkt dus alleen met gemalen koffie.

Verder beschikt deze machine over een automatisch uitschakeling functie en druppelstop.
De mix van de planningsfunctie, de mogelijkheid om de hoeveelheid aroma in te stellen en de druppelstop zorgt voor alle controle die je nodig wilt hebben tijdens het zetten van koffie.

Dit apparaat is erg geschikt voor iedereen die deze extra functies wel ziet zitten en graag wakker wordt met de geur van koffie. Daarnaast is dit apparaat goed voor grote huishoudens en huishoudens met veel visite. Ook bij dit apparaat is het wel minder praktisch wanneer je met minder mensen koffie wilt gaan drinken.

De Tefal Smart’n Light is verkrijgbaar voor € 52,95.

7. PHILIPS SENSEO UP

klein koffiezetapparaat

De Philips Senseo Up is een goed alternatief voor de eerder benoemde Philips Senseo Switch. De Philips Switch was handig voor grotere huishoudens, in tegendeel tot de Philips Up die erg handig is voor kleinere huishoudens.
Mocht je door de Switch nog niet helemaal overtuigd zijn, dan is het zeker de moeite waard om je over dit apparaat in te lezen.

Dit apparaat heeft een innovatief ontwerp dat binnen elke moderne keuken wel een plekje moet kunnen vinden. Mocht je niet helemaal zeker zijn of dit apparaat wel past bij je interieur? Dan is het mogelijk om in een App te zien hoe dit apparaat er in het echt bij zal passen.

De Senseo Up beschikt over 2 koffie groottes, namelijk een espresso en een lungo. Het apparaat beschikt niet over een aan of uit knop, je zal een kopje koffie zetten wanneer je op een van de koffie knoppen drukt. Hier komt ook mee dat als het apparaat geen koffie zet, hij zichzelf dan ook automatisch uitschakelt.

Dit kleine koffiezetapparaat beschikt over een ontkalking indicator, wat ervoor zorgt dat je de levensduur van het apparaat aanzienlijk kunt verbeteren.

De Senseo Up werkt alleen met Senseo Pads en het waterreservoir is goed voor ongeveer 0,7 L.

Het apparaat is 11 cm breed, 35 cm lang en ongeveer 23 cm hoog. Dit is een van de grotere apparaten op deze lijst, vooral in de lengte. Het zou dus kunnen dat hij erg zal uitsteken op je aanrecht. Als je hier niet zeker over bent, kan ik je zeker aanraden om dit eerst eens te bekijken op de App.

De Senseo Up past goed bij kleine huishoudens. Dit apparaat is handig voor kleine huishoudens, studenten en gezinnen die maar een aantal keer per week een kopje koffie zetten.

De Senseo Up is verkrijgbaar voor € 89,99.

8. Siemens TC3A0303 – Voor grote huishoudens

klein koffiezetapparaat

Heb je een groot gezin maar weinig ruimte in de keuken? Zo ja, neem dan zeker is een kijkje naar de Siemens TC3A0303. Dit apparaat heeft een mooie glazen kan van 1.25 liter waarmee je 10 tot 15 kopjes koffie per keer mee kunt zetten!

Het apparaat beschikt over een swing out filter. Dit klinkt misschien overbodig om aan te kaarten, maar geloof me, bij filterkoffiezetapparaten is dit echt een must.

Ook dit apparaat beschikt over een automatische uitschakelings-functie. Daarnaast beschikt dit kleine koffiezetapparaat ook nog over druppelstop waar ik jullie eerder over had verteld. En ook nog over een lek-stop bij het weghalen van de kan.
En die lek-stop zorgt ervoor dat je minder snel de lekbak moet legen.

Dit apparaat is 17 cm breed, 24,5 cm lang en 33,5 cm hoog. Aangezien de hoogte vaak niet het probleem is in een keuken valt dit apparaat toch onder de categorie kleine koffiezetapparaten.
Neem je dit apparaat mee naar bijvoorbeeld de camping? Dan is het snoer gemakkelijk op te bergen in de extra opberg ruimte.
 
De Siemens TCV3A0303 is handig voor grotere gezinnen met weinig ruimte of een kleiner gezin dat vaak visite hebt. Helaas is het in dat laatste geval wel dat het apparaat niet praktisch is voor wanneer de visite weg is. De Siemens TC3A0303 is ook aan te raden om te gebruiken als camper of caravan koffiezetapparaat.

Daarnaast is het minder praktisch om een glazen kan te gebruiken in plaats van een thermoskan. De koffie zal nu minder lang warm blijven nadat deze is gezet. Dit haalt dus een leuk voordeel weg.

De Siemens TCV3A0303 is verkrijgbaar voor € 57,99.

9. De’Longhi Dedica Style EC 685.BK – Kleine Pistonmachine

klein koffiezetapparaat

Ben jij op zoek naar het gevoel van een echte barista en heb je een wat groter budget? Zo ja, dan is dit apparaat misschien wel wat voor jou.

Zeer opvallend is het uiterlijk van dit apparaat. Deze pistonmachine heeft een elegant en modern design. Het zal in de meeste gevallen een goede toevoeging zijn aan je interieur en daarnaast kan het ook nog eens dienen als pronkstuk.

Naast dit mooie design heeft de De’Longhi Dedica Style ook een aantal leuke functies te bieden, dus lees vooral verder.

Deze machine is onder andere ontworpen om het gevoel te krijgen van een barista. En dat is niet het enige. Er is bij het ontwerp van dit apparaat ook goed nagedacht over de houdbaarheid.
Dit zie je snel terug aan het uiterlijk van de machine. Alles is namelijk gemaakt van metaal, zelfs het filter.

De De’Longhi Dedica Style beschikt over thermoblock technologie. Dit zorgt ervoor dat je snel warme kopjes koffie achter elkaar kunt zetten, en dat je niet keer op keer moet wachten. Dit kan heel handig zijn voor wanneer er visite op bezoek is.

Dit apparaat beschikt over een waterreservoir met een inhoud van 1 L. En de lekbak heeft een handig indicator die aangeeft wanneer deze geleegd moet worden. 

De De’Longhi Dedica Style werkt zowel met gemalen koffie als met de klassieke ESE-pads.

Een leuke extra is het stoompijpje aan de zijkant van deze pistonmachine. Deze zorgt ervoor dat je ook nog eens verschillende melkspecialiteiten uit kunt proberen. Zonder dat daar een externe melkopschuimer bij hoeft komen te kijken.

De De’Longhi Dedica Style beschikt ook over een automatische uitschakelings-functie en een ontkalkingssysteem.

Deze pistonmachine is 15 cm breed, 31 cm lang en 33cm hoog. Dit is een van de grotere koffiezetapparaten op deze lijst, echter is het voor een pistonmachine een heel klein apparaat.

De De’Longhi Dedica Style is een leuke pistonmachine voor de koffieliefhebbers die wel eens willen weten hoe het is om koffie te zetten als een barista. Of voor de koffieliefhebbers die wel nieuwsgierig zijn naar nieuwe zetmethodes. Dit apparaat is geschikt voor kleinere huishoudens. Het apparaat is van goeie kwaliteit en heeft een lange levensduur.

Een nadeel van dit apparaat is het duurdere prijskaartje.
De De’Longhi Dedica Style EC 685.M is te verkrijgen voor € 250.

10. De'Longhi Nespresso Lattissima Pro EN750 – luxe klein koffiezetapparaat klein koffiezetapparaat

Heb je een groot budget, en ben je op zoek naar een klein luxe koffiezetapparaat met eindeloos veel functies en mogelijkheden? Zo ja, dan is dit apparaat misschien wel wat voor jou.

Een espresso, lungo of ristretto, je zet het allemaal met één druk op de knop.
Dit apparaat beschikt over een ruim waterreservoir van 1,3 L waar je zo 10 kopjes achter elkaar mee zet. Het apparaat beschikt ook over een thermoblock, waardoor het mogelijk wordt om snel meerdere warme kopjes achter elkaar te zetten. Dit maakt het apparaat niet alleen geschikt voor kleine huishoudens met veel visite, maar ook grotere huishoudens.

Uiteraard beschikt dit apparaat ook over een automatische uitschakelings-functie. Het apparaat zal zichzelf uitschakelen nadat deze 9 minuten niet is gebruikt.

Deze koffiemachine is gemakkelijk via het display te bedienen. Hij mag dan wel groter zijn dan een aantal andere machines van Nespresso maar dit apparaat compenseert met de eindeloze mogelijkheden.

Er is goed nagedacht over de houdbaarheid van deze kleine machine. Het apparaat zal door een stalen ontwerp, automatische schoonmaak systemen en een beetje aandacht een lange tijd meegaan.

Het onderhoud aan de Lattissima Pro EN750 is minimaal. Je zult de lekbak ongeveer na 15 kopjes moeten legen. Dit scheel je al 3 keer zoveel werk vergeleken met de eerder benoemde Nespresso Essenza Mini.

Geniet van verschillende melkspecialiteiten. Dit apparaat beschikt over een stoompijpje, waarvan je de melk hoeveelheid kan instellen via de draaiknop.
Het melksysteem zal ook niet snel vies worden doordat je dit snel schoon kan maken met de automatic-clean knop die op dit apparaat zit.

Dit apparaat werkt alleen met Nespresso capsules en B-merken hiervan.

Met dit apparaat geniet je in de ochtend snel van een kopje koffie. Dit apparaat warmt het water namelijk op binnen 25 seconden. Dit is erg handig voor iedereen die vroeg naar zijn werk moet, maar toch graag van een heerlijk kopje koffie wilt genieten.

Dit apparaat is 19 cm breed, 33 cm lang en 27 cm hoog. Dit zijn kleine afmetingen voor een apparaat met zoveel functies en zo’n grote waterreservoir.

De Lattissima Pro EN750 is zowel geschikt voor kleine huishoudens als voor grotere huishoudens. Dit apparaat is geschikt voor iedereen die opzoek is naar een apparaat met veel mogelijkheden en diversiteit. Daarnaast is het voor iedereen die verschillende melkspecialiteiten wilt uitproberen een droomapparaat.

Het nadeel van al deze luxe en mogelijkheden is de prijs. Voor de Lattissima Pro EN750 ben je al wel € 349,99 kwijt. 

11. AEG KF3300

klein koffiezetapparaat

Ben je niet alleen op zoek naar een klein koffiezetapparaat maar ook naar een kleine prijs? Dan is de AEG KF3300 misschien wel wat voor jou.
Dit apparaat biedt voor de prijs leuke mogelijkheden en functies. Zo is dit apparaat in het verleden al meerdere keren uitgekozen voor de beste koop door de consumentenbond.

De AEG KF3300 zet prima koffie, niet de beste maar wel de koffie waar je net zoals de prijs wel van kan genieten. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,4 L.
Daardoor kun je met dit apparaat tot wel 12 kopjes koffie zetten in één keer. Dit kan handig zijn voor visite, alleen is dit wel minder praktisch wanneer deze er niet zijn.

Voorkom stress met de automatische uitschakelings-functie. Het apparaat zal zichzelf uitschakelen nadat hij 40 minuten niet is gebruikt. Zo kan jij energie besparen en hoef jij je geen zorgen te maken wanneer je bent vergeten het apparaat uit te zetten.

De AEG KF3300 beschikt over een anti druppel klep. Wanneer jij de koffiekan onder het apparaat vandaan haalt, zal je er geen koffie op de verhittende plaat vallen. Dit voorkomt de verschrikkelijke geur van verbrande koffie.

Het apparaat beschikt over een warmtehoud plaat die je koffie tot wel 40 minuten warm houdt.
De AEG KF3300 is een filter koffiezetapparaat en werkt alleen met gemalen koffie.

Verder beschikt dit apparaat over druppelstop, een vaatwas-bestendige glazen kan, een waterpeilindicator en een extra opbergruimte.

De AEG KF3300  is 19 centimeter breed, 28,5 centimeter lang en 31,5 cm. Deze afmetingen maken dit de AEG KF3300 echt een klein koffiezetapparaat, en dan nog te bedenken dat je hier wel 12 kopjes mee kunt zetten.

Dit apparaat heeft wel een aantal nadelen. De koffie wordt bijvoorbeeld niet snel warm. Ik zal dit apparaat niet aanraden aan iedereen die geen geduld heeft.

De AEG KF3300 is verkrijgbaar voor € 36,60.

12. Melitta Aromafresh – Klein koffiezetapparaat met bonenmaler 

klein koffiezetapparaat

Als je geen genoeg kunt krijgen van verse gemalen koffie uit koffiebonen, maar  geen klein koffiezetapparaat kunt vinden met een ingebouwde molen, Dan stel ik je graag voor aan de Melitta Aromafresh.

De bonenmaler kun je instellen naar jouw persoonlijke smaak. Je kunt kiezen uit verschillende maalgraden zodat je zowel kan kiezen voor een fijne maling als voor een maling die grof is. Niet alleen de maalgraad maar ook de koffiesterkte kun je aanpassen. Je hebt hierbij de keuze uit een milde, medium of sterke intensiteit.

Al deze instellingen kun je aanpassen op het handige led-display. Dat overigens nog wel meer functies heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook nog gebruik maken van de timer-functie, zodat je koffie wordt gezet wanneer jij dat wilt. Zo kun je wakker worden door de heerlijke geur van koffie.

Verder kun je op dit display ook nog eens aflezen wanneer je het ontkalkingsprogramma uit moet voeren.

In tegenstelling tot de andere koffiezetapparaten op deze lijst maakt dit apparaat gebruik van verse bonen. Dit zorgt dan ook voor een positief verschil in de smaak van de koffie.

Met de Melitta Aromafresh kun je tot wel 10 volledig gepersonaliseerde kopjes koffie zetten. Deze koffie blijft dan nog wel eventjes warm door de glazen kan die hiermee geleverd wordt.

Om stress en een hoge elektriciteitsrekening te voorkomen beschikt ook de Melitta Aromafresh over een automatische uitschakelings-functie.

De Aromafresh is 23 cm breed, 26 cm lang en 44 cm hoog. Dit is een redelijk hoog apparaat. Aangezien de hoogte van het apparaat meestal geen probleem is binnen de keuken, valt dit voor ons toch onder de categorie kleine koffiezetapparaten.

Een nadeel van de Melitta Aromafresh is dat het waterreservoir niet afneembaar is. Dit betekent dat je het water op een manier naar het apparaat moet brengen. En je kan hierbij al snel water laten vallen, en het kost toch weer extra moeite.

Een apparaat dat meer moeite kost maar dan heb je ook wat. De Melitta Aromafresh is handig voor grotere huishoudens, dat bestaat uit echte bonenliefhebbers. En liefhebbers die ook bereid zijn energie te stoppen in het verkrijgen van heerlijke koffie.

Dit kleine koffiezetapparaat met ingebouwde molen kost je € 145,99.

13. Dolce Gusto Piccolo XS

klein koffiezetapparaat

Geen zorgen Dolce Gusto liefhebbers, ik ben jullie niet vergeten.
De Piccolo XS is het kleinste Dolce Gusto apparaat op de huidige markt.

De Dolce Gusto Piccolo XS is eenvoudig in gebruik en onderhoud. Je stopt simpelweg een capsule in de machine haalt de hendel over, en kan gaan genieten van een van de vele koffiespecialiteiten. Doordat Dolce Gusto ook melk capsules heeft is het nooit makkelijker geweest om te kunnen genieten van een latte macchiato of cappuccino.  

Voor de liefhebbers van koudere koffie drankjes is het mogelijk om met deze machine koude drankjes te bereiden.

Dit apparaat beschikt over een automatische uitschakelings-functie die zichzelf al zal uitschakelen nadat hij 1 minuut niet gebruikt is.

Deze machine maakt niet gebruik van een standaard koffie-grootte knop. Je kunt zelf stoppen met het zetten van koffie wanneer jij dat wilt, of wanneer het waterreservoir leeg is natuurlijk. Dit vereist wel dat je altijd in de buurt van de machine moet blijven wanneer je een kopje koffie zet.

Doordat het apparaat gebruik maakt van capsules is het onderhoud minimaal, en de machine hoeft niet ontkalkt te worden.

De Piccolo XS is 14 cm breed, 27 cm lang en 28 cm hoog.

Dit apparaat is geschikt voor kleinere huishoudens. Mocht je beschikken over een grote thermoskan dan zou je deze onder het apparaat kunnen houden (aangezien hier genoeg ruimte voor is). In dat geval zou het ook kunnen schikken voor grotere huishoudens.

De handmatige stroom van koffie heeft dus voordelen, maar het heeft ook nadelen. Het kan best wel vervelend zijn om constant je gedachten bij je koffiezetapparaat te houden, terwijl je in die tijd ook iets anders had kunnen doen. Vooral in de ochtend is dit niet praktisch.

Verder is het een fijn en handig apparaat. Zeker een aanrader voor liefhebbers van Dolce Gusto die op zoek zijn naar een klein koffiezetapparaat.

De Dolce Gusto Piccolo XS is verkrijgbaar voor € 62,99.

14. Smeg ECF01BLEU – 2 Kops Kleine Pistonmachine

klein koffiezetapparaat

Als je al geïnteresseerd was in de eerder benoemde De’Longhi Dedica Style maar je leeft in een groothuishouden, dan moet je zeker verder lezen. Dit apparaat biedt namelijk meer controle, mogelijkheden en is beter geschikt voor grote huishouden in tegenstelling tot de De’Longhi Dedica Style.

Deze machine maakt gebruik van zowel gemalen bonen als koffiepads. De koffiepads kunnen vooral van pas komen als je haast hebt en snel de koffie klaar moet hebben. En als je tijd hebt, dan kun je een volledig gepersonaliseerd kopje koffie zetten met de koffiebonen van jouw voorkeur.

De SMEG ECF01BLEU beschikt over een warmhoudplaat zodat er geen haast achter je kopje koffie zit en je later ook nog kan genieten van je heerlijke espresso.

Deze kleine pistonmachine beschikt ook over een stoompijpje zodat je ook nog allerlei melkspecialiteiten kan uitproberen.

De pistonmachine heeft een indicatie voor wanneer hij ontkalkt moet worden, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Het waterreservoir van 1 L is afneembaar en daardoor is het hele apparaat makkelijk schoon te maken.

De Smeg ECF01BLEU is een goed alternatief voor de De’Longhi Dedica Style. Echter is dit apparaat in tegendeel tot de De’Longhi Dedica Style beter geschikt voor grotere huishoudens. Dit is namelijk een 2-kops koffiezetapparaat, zo kun je de koffie van een pistonmachine delen met je hele gezin. Daarnaast biedt de De’Longhi Dedica Style niet de mogelijkheid om de temperatuur van je koffie in te stellen.

De Smeg ECF01BLEU is 15 cm breed, 33 cm lang en 30 cm hoog. En zal met deze afmetingen gemakkelijk een plekje in je keuken vinden. Dit apparaat is te verkrijgen in 6 verschillende metaal kleuren zodat dit apparaat ongetwijfeld bij de rest van je interieur zal passen.

Deze kleine pistonmachine is leuk voor grotere huishoudens die wel eens het gevoel willen van een barista.
Verder biedt dit kleine koffiezetapparaat veel persoonlijke aanpassingen die je volledige controle geven over jouw kopje koffie.

De Smeg ECF01BLEU is verkijgbaar voor € 349.

Welk kleine koffiezetapparaat past bij jouw?

Je hebt in dit artikelen veel gelezen over allerlei verschillende kleine koffiezetapparaten. Sommige werkten met de nieuwe Vertuo capsules, anderen kon je zelfs mee op reis nemen. Voor elke behoefte is er wel een klein koffiezetapparaat geschikt.

Je zult jezelf een aantal simpele vragen moeten stellen om erachter te komen welke kleine koffiezetter bij jou past. De vragen zijn als volgt:

Leef je in een groot huishouden? Zo ja dan kun je jezelf afvragen: naar wat voor koffiesoort zoek ik?
Is het antwoord Nespresso, dan is de Nespresso Essenza Mini geschikt. Ben je op zoek naar een klein koffiezetapparaat die werkt met Dolce Gusto? Dan is de Dolce Gusto Piccolo XS geschikt voor jou. En zo kun je jezelf verder vragen, en zal je vanzelf op het perfecte apparaat uitkomen.

Leef je in een klein huishouden dan kun je jezelf eerst nog afvragen, heb ik vaak visite die graag koffie drinken? Als het antwoord ja is, dan kun je verder met de machines voor het grote huishouden. Of als je geen problemen hebt met de lange wachttijden, dan kan je verder gaan met de kleine koffiezetapparaten voor de kleine huishoudens.

Hiervan uit kun je jezelf weer afvragen, welke koffie soort zoek ik? Ben je misschien geïnteresseerd in het zetten van koffie met verse gemalen bonen, dan kun je eens kijken naar de Melitta Aromafresh.

En als laatst zijn er nog de kleine koffiezetapparaten op deze lijst met de unieke eigenschappen.
Je kunt jezelf afvragen of je daar behoefte aan hebt. Ga je bijvoorbeeld vaak op reis of zit je vaak in de auto met de behoefte aan koffie? Dan is de Presso X perfect voor jou.

Misschien wil je wel heel graag wakker worden met de heerlijke geur van koffie. Dan zou je kunnen kijken naar een klein koffiezetapparaat met een timer functie. De twee kleine koffiezetapparaten op deze lijst met een timer functie zijn de TEFAL Smart'n Light CM6008 en de Melitta Aromafresh.

En dan misschien nog de belangrijkste vraag, hoe groot is je budget? Ik heb in deze lijst veel kleine koffiezetapparaat gezet met verschillende prijsklassen, zodat iedereen een passende koffiezetapparaat kan vinden.

En zo kun je nog wel even doorgaan met de vragen. 

Wat vindt jij?

Nadat je je hebt ingelezen over al deze kleine koffiezetapparaten heb je vast al een voorkeur voor een bepaald apparaat. Nu hoor ik graag van je terug, welk kleine koffiezetapparaat heeft jouw voorkeur? Of zit je er al aan te denken om er een aan te schaffen?

Hoe dan ook, laat het me weten door een reactie achter te laten.

old mail
New post

1 Response

  • djjheel overzichtelijke site. aangenaam om lezen.

    papascale

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published