Beste Camping Koffiezetapparaat 2021 - Camping koffiezetters

Er is niets beter dan de dag beginnen met een lekker kopje koffie. Het enige wat nog tussen jou en een kopje koffie op de camping zit, is een camping koffiezetapparaat die compact genoeg is om mee te nemen. Want een koffiezetapparaat van thuis neem je uiteraard niet zomaar mee.

Laat de grootte je niet misleiden, want de koffiezetapparaten op deze lijst zullen je elke dag weer verbazen. We zullen je de plus en minpunten vertellen van alle camping koffiezetapparaten op deze lijst. En we vertellen je tot slot hoe je kunt kiezen welke het beste bij jouw koffiewensen past.

Verschillende camping koffiezetapparaten

De camping koffiezetapparaten maken gebruik van verschillende soorten koffiesystemen, zoals Dolce Gusto, Nespresso en gemalen koffiesystemen.
Er zijn koffiezetapparaten die geschikt zijn om in je rugtas mee te nemen, en andere kun je juist alleen maar op een vaste plek neerzetten. Sommige koffiezetapparaten op deze lijst geven je zelfs mogelijkheid koffie te zetten zonder stroom.

Presso XCamping koffiezetapparaat

Een compact alternatief voor een grote koffiezetapparaat zou wellicht de Presso X kunnen zijn. Het apparaat is ongeveer net zo groot als een drinkfles en hij past in elke rugtas.

De Presso X gaat echter nog verder dan een camping koffiezetapparaat. Met dit apparaat kun je gemakkelijk koffie zetten in de camper of caravan. Maar als je even uit gaat, dan is het heel handig om dit apparaat op te laden en mee te nemen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om koffie te zetten in de auto, hij past immers gemakkelijk in een bekerhouder.


De Presso X weegt nog geen 800 gram waardoor hij makkelijk mee te nemen is op al je uitjes.

Het apparaat beschikt over een eigen verwarmingssysteem waardoor een heerlijk warm kopje koffie altijd mogelijk is. Dit kan heel handig zijn voor wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen of fietsen.

Nog iets wat de Presso X onderscheid met vele andere apparaten is de diversiteit.
De Presso X wordt geleverd met verwisselbare adapters. Hierdoor kun je koffie zetten met zowel koffie cups als met gemalen koffie. 

Een volle accu is goed voor ongeveer 5 kopjes. Als het water al warm is, dan kan dit apparaat tot wel 100 kopjes koffie zetten op een volle accu.

camping koffiezetapparaat

De inhoud is 80 ml, echter als je liever van een groter koffiedrankje houdt is dat ook mogelijk. Je kunt namelijk een lungo capsule gebruiken, hiervoor zal je dus wel 2 keer het water moeten bijvullen.

Dit apparaat is makkelijk in gebruik en onderhoud. Om dit apparaat schoon te maken zul je de verwisselbare adapters 2 minuten onder de kraan moeten doorspoelen, en dat is alles!

Je kunt de Presso X bestellen op onze website.

Pluspunten:

 • Heerlijke espresso
 • Licht en past in elke reistas
 • Oplaadbare accu


Minpunten:

 • Weinig verschillende specialiteiten


Dolce Gusto Piccolo XScamping koffiezetapparaat

De Piccolo XS is een van de kleinere modellen van Dolce Gusto, dit maakt hem echter niet minder dan de andere modellen. Dit apparaat werkt eenvoudig en zal automatisch starten wanneer je de capsulehouder uit de machine haalt. Dit houdt in dat de Piccolo XS al begint met opwarmen wanneer je nog een Dolce Gusto pad aan het uitkiezen bent. Dit zorgt ervoor dat je vervolgens in minder dan een minuut een heerlijk kopje koffie kan zetten.

Deze camping koffiezetapparaat werkt met alle bekende koffiespecialiteiten, vanaf de lungo tot aan een espresso. Je zult je met de Piccolo XS dus niet snel vervelen. In totaal biedt de Piccolo XS 30 verschillende koffie soorten en smaken aan.

De machine beschikt over een waterreservoir van 0,8 liter waar je een goed aantal kopjes mee overweg kan.

Onderhoud is ook geen last, alleen de lekbak zal af en toe geleegd moeten worden. Aangezien de Piccolo XS gebruik maakt van Dolce Gusto pads werkt het simpel. Je stopt een capsule in het apparaat, drukt op de knop, gebruikte pad weggooien en je bent klaar. De Piccolo XS heeft geen ontkalkingsbeurt nodig.

De pompdruk van 15 bar zorgt ervoor dat je in de ochtend ook kan genieten van een sterk drankje zoals de espresso of een cappuccino.

Er is voor de liefhebbers ook een Hot & Cold functie op de Piccolo XS, zodat je zelfs op de heetste dagen kan genieten van een lekker koud drankje zoals een ijskoffie.

Hetgeen wat de Piccolo echt geschikt maakt voor de camping is de grootte. De Piccolo is 13 cm breed, 24 cm diep en maar liefst 27 cm hoog. Het zal dus geen moeite moeten zijn om een plekje te vinden voor de Piccolo XS.

De Piccolo XS is uiteraard niet alleen geschikt voor de camping. Met de brede keuze uit verschillende smaken en soorten koffie zul je met dit apparaat na het kamperen nog niet uitgespeeld zijn. Mocht je beschikken over een keuken met weinig ruimte dan past de Piccolo XS hier ook goed tussen.

Pluspunten:

 • Brede keuze van verschillende soorten en smaken koffie
 • Compact
 • Warmt snel op
 • Geschikt voor ijskoffie


Minpunten:

 • De machine maakt veel geluid
 • Dolce Gusto pads zijn duur


Nespresso Essenza Minicamping koffiezetapparaat

De Essenza Mini is momenteel het kleinste Nespresso model op de markt en dat maakt hem zeker geschikt als koffiezetapparaat voor op de camping. Wij stonden versteld wat voor prestaties deze kleine machine kan leveren.

Het meest opvallende aan de Essenza Mini is zijn vormgeving. Met een lengte van 33 cm en een breedte van nog geen 9 cm kan Nespresso dit een van de kleinste koffiezetapparaten op de markt noemen.

De Essenza mini werkt eenvoudig. Er zit een lipje op de bovenkant die je naar je toe moet trekken, vervolgens stop je hier een Nespresso cup in, daarna klik je op de startknop en dat is het. 

Deze machine beschikt over 2 instelbare knoppen, een voor het bereiden van een espresso en een knop speciaal voor het zetten van een lungo.

Uiteraard is het onderhoud aan deze machine minimaal. Af en toe zul je het waterreservoir moeten reinigen en de lekbak zal redelijk snel geleegd moeten worden, de lekbak moet geleegd worden na ongeveer 6 kopjes.

Het waterreservoir is goed voor ongeveer 4 kopjes en zal dus wel gauw gevuld moeten worden.
Daarnaast beschikt de Essenza Mini over een eco-modus, dit houdt in dat wanneer de machine 9 minuten niet gebruikt wordt, hij zichzelf uitschakelt.

Laat het uiterlijk van de Essenza Mini je niet misleiden. Het mag wel het kleinste model van Nespresso zijn, maar dit apparaat neemt de prestaties van grotere Nespresso machines met zich mee. Met een pompdruk van 19 bar zal deze machine je elke ochtend verbazen met een sterk kopje espresso.


Je zet met deze machine onwijs snel koffie. Het zetsysteem maakt gebruik van een thermoblock waardoor je het apparaat niet eerst op hoeft te warmen. Dit zorgt ervoor dat jij in minder dan een minuut kan genieten van een heerlijke espresso.

Helaas kent de Nespresso machine in tegenstelling tot andere koffiezetapparaten op deze lijst weinig afwisseling. De Essenza Mini is perfect voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van Nespresso in op de camping. En dit apparaat zal zonder twijfel ergens een plekje tussen kunnen vinden.

Pluspunten:

 • Maakt heerlijke Espresso
 • Compact
 • Eenvoudig in gebruik
 • Makkelijk schoon te maken


Minpunten:

 • Weinig afwisseling
 • Klein waterreservoir, moet snel opnieuw gevuld worden

 

Campeo Original

De perfecte camping koffiezetapparaat werkt ook in een camper.
Apparaten van Senseo gebruik vaak 1450 tot 1650 watt, echter is de Campeo een uitzondering. De Campeo maakt gebruik van 700 watt, dit maakt het mogelijk om hem in de camper te gebruiken. Er zijn vele Senseo apparaten die zijn omgebouwd tot Campeo, echter zullen wij in deze review de Campeo Original bespreken.
camping koffiezetapparaat
De grootte van de Campeo Original is niet bijzonder compact. De breedte is 21 cm de lengte 31 cm en de hoogte 33 cm. Deze afmetingen maakt de Campeo de grootste camping koffiezetapparaat van deze lijst.

De Campeo maakt gebruik van een koffieboost technologie, dit zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld via 45 gaatjes over de koffiepad. Dit leidt tot een rijke koffie smaak.
En dat is nog niet alles, want de Campeo beschikt ook nog eens over een Crema Plus technologie. Deze technologie zal ervoor zorgen dat je zelfs op de camping kan genieten van een zacht en fijn crèmelaagje.

Er zit op deze machine een intensiteitselectie. Dit houdt in dat je zelf de sterkte van je koffie kunt instellen. Dat maakt het mogelijk om een smaak te produceren die aan jouw koffiewensen voldoet, ongeacht of dat een milde of een sterke smaak is.
De bediening hiervan werkt simpel, klik een keer op de knop voor een milde smaak, of klik twee keer op de knop voor een intensere koffiesmaak.

Het onderhoud van dit apparaat is ook niets om over te klagen. Er zal een lampje gaan branden wanneer het apparaat ontkalkt moet worden, en op zijn tijd verdient het waterreservoir ook een wasbeurt.

Tot slot geeft de Campeo Original de mogelijkheid om 2 kopjes tegelijk te zetten.

Pluspunten:

 • Koffie met lekkere aroma
 • Intensiteitsselectie
 • Gebruikt 700 watt, dit maakt het echt een koffiezetapparaat voor op de camping
 • Koffiepads zijn betaalbaar


Minpunten:

 • Lage pompdruk (1 bar) zorgt ervoor dat de koffie niet sterk is.
 • Warmt langzaam op
 • Klein waterreservoir


Bialetti Venus Percolatorcamping koffiezetapparaat

Dit Italiaanse koffiepotje wordt regelmatig onderschat. Je moet weten hoe je met een Percolator om moet gaan, voordat het resultaat zich kenbaar maakt.

Veel mensen extraheren de koffie te veel, wat ervoor zorgt dat je nog wel eens bittere deeltjes in de koffie terug kan vinden. De percolator kan zonder elektriciteit gebruikt worden, dit maakt het echt een camping koffiezetapparaat.

Het is misschien niet de nieuwste manier van koffie zetten, maar het werkt nog steeds.

De Percolator is opgebouwd in 2 delen, het onderste deel waar water in gaat, en het bovenste deel waar gemalen koffie in gaat. Doordat je de percolator boven het vuur houdt, gaat het water koken. Daardoor stijgt het water naar boven en mengt het zich met de koffie.
Je zult dit een aantal keren moeten oefenen, aangezien het de eerste poging nog wel eens mis kan gaan.

Als je de techniek van de percolator eenmaal onder de knie hebt, dan kun je voor een laag budget heerlijke koffie zetten op de camping.

De Baletti Venus is in 4 verschillende maten te verkrijgen, 100, 230, 350, en 550 ml.
Maar hetgeen wat de Bialetti Venus echt onderscheid van de andere percolators is het materiaal waarvan het opgebouwd is. Deze percolator is namelijk gemaakt van athermische materialen. Dit maakt de Bialetti venus niet alleen geschikt om op normaal vuur te staan, maar ook op een inductieplaat. Dit maakt het niet alleen een camping koffiezetapparaat, maar ook een leuk hebbeding voor in huis.

Door de komst van vele nieuwe volautomatische koffiezetapparaten wordt de percolator steeds minder gebruikt, en dat is jammer. Want wij kregen bij het maken van koffie met de percolator echt een doe het zelf gevoel. En als je bereidt bent de moeite te nemen om de techniek onder de knie te krijgen is deze manier van koffie brouwen echt de moeite waard.

Pluspunten:

 • Werkt op inductieplaat
 • Verkrijgbaar in veel verschillende maten
 • Goedkope koffie


Minpunten:

 • Je moet de techniek onder de knie krijgen
 • Er kunnen nog wel eens bittere deeltjes in je koffie voorkomenDe’Longhi Dedica Style

Deze handmatige espressomachine zal je het gevoel geven van een echte barista.
Hij is vooral populair geworden door het moderne ontwerp, de ingebouwde technologieën en het gebruiksgemak.

Dit apparaat is bijzonder klein voor een pistonmachine. De espressomachine is 15 cm breed, 31 cm lang en 33 cm hoog. Doordat deze espressomachine 4 kg weegt kun je hem ook nog eens makkelijk verplaatsen, en dat is precies wat een camping koffiezetapparaat nodig heeft.
camping koffiezetapparaat
Deze koffiemachine is in staat om 15 bar pompdruk te produceren, hierdoor kun je ook op de camping genieten van een heerlijke espresso. De De’Longhi Dedica Style maakt gebruik van een thermoblock. Dit zal ervoor zorgen dat de watertemperatuur constant zal blijven, en je sneller kan gaan genieten.

Hij werkt met zowel gemalen koffie als E.S.E capsules. In tegenstelling tot andere koffiezetapparaten beschikt de De’Longhi Dedica Style over een stoompijpje. Hierdoor kun je zelfs op de camping genieten van een heerlijke cappuccino, zonder dat je hiervoor een extra melkopschuimer hoeft aan te schaffen.

Het onderhoud aan deze espressomachine is minimaal. Deze machine beschikt over een ontkalkingsysteem zodat jij je hier ook geen zorgen om hoeft te maken.

Pluspunten:

 • Compact en licht
 • Goeie kwaliteit koffie
 • Modern ontwerp


Minpunten:

 • Klein waterreservoir van 1,1 liter


Cafetière

Camping koffiezetapparaat

De cafetière is een glazen kan met een zeef. Deze koffiekan wordt vaak gekocht vanwege het simpele gebruik, en het mooie glazen uiterlijk natuurlijk.

Er zijn cafetières in allerlei merken, maten en prijsklassen. Zelf heb ik geen verschil in smaak ervaren bij verschillende cafetières. De duurdere gaan meestal wel langer mee.

Mocht een duurdere cafetière kapot gaan, dan is het vaak ook mogelijk om hier onderdelen voor in te kopen.

De zeef van goedkopere modellen kan snel kapot gaan, waardoor er koffiedik in de drank terecht kan komen. Net zoals bij de Handpresso fietspomp wordt er bij de cafetière gebruik gemaakt van drukkracht. Het verschil is dat de koffie in de cafetière wordt gefilterd door de ingebouwde zeef.

Koffie uit de cafetière kan door het materiaal niet warm blijven. Als je de koffie niet meteen op wilt drinken, dan zal ik aanraden om een thermoskan mee te nemen en het meteen daar in te schenken. Als je het meteen op wilt drinken, dan kun je de koffie ook beter meteen inschenken om te voorkomen dat het zich weer gaat mengen met het residu.

De cafetière maakt gebruik van gemalen koffie. Ervaren cafetière gebruikers raden echter wel het gebruik van een medium maalgraad aan. Een lage maling kan het omlaagduwen van de ingebouwde zeef moeilijker maken. In het ergste geval breek je hierbij het glas van je dure cafetière, en geloof me, daar heb je echt geen zin in. 

Het gebruik van de cafetière is simpel. Je doet eerst koffie en water (geen kokend water) in de cafetière, en laat dit vervolgens een minuut of 3 intrekken.
Nadat dit is ingetrokken druk je de zeef helemaal recht naar beneden om de koffie te scheiden van het residu.

Cafetières van redelijke houdbaarheid zijn te koop vanaf € 20.

Pluspunten:

 • Compact en licht
 • Leuke manier om koffie te brouwen
 • Mooi ontwerp


Minpunten:

 • Kan vieze koffieresten achterlaten in de koffie


Welk camping koffiezetapparaat moet ik kiezen?

Het kiezen van een camping koffiezetapparaat kan een lastige opgave zijn. Zo zijn er eerst enkele vragen die je zult moeten beantwoorden. Zoals: heb ik toegang tot een stopcontact? Als het antwoord ja is, dan zijn de Dolce Gusto Piccolo XS, de Essenza mini en de Campeo goede opties. Misschien wil je alleen graag koffie zetten in de camper. Dan zal de Campeo als een goede camping koffiezetapparaat kunnen dienen. Om een goede keuze tussen deze 3 camping koffiezetapparaten te kunnen maken, zal je jezelf moeten afvragen wat voor koffie je het lekkerst vindt. Heb je een voorkeur voor Nespresso? Of drink je toch liever uit koffiepads.

Als je graag koffie drinkt uit Nespresso capsules in de camper en daarbuiten, neem dan zeker eens een kijkje naar de Presso X

Het gewicht en de grootte van een camping koffiezetapparaat is ook een belangrijke factor voor je keuze.
Moet je het apparaat mee kunnen nemen in je rugtas? Dan is de Presso X een goede optie.
Als je ook beschikking hebt over een vuurbron dan zou je ook eens naar een percolator kunnen kijken. 

Welk camping koffiezetapparaat gebruik jij graag?
Of welke van de bovenstaande apparaten spreekt jou het meest aan? 

Laat het me weten door een reactie achter te laten.

old mail
New post

1 Response

 • Ik ben op zoek naar een camping filter koffie machine waar de koffie goed heet is. Ons huidige apparaat is 800 watt en veel te snel afgekoeld. We willen niet met cups (te duur) of pads (niet lekker) werken.

  Stephan

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Shopping cart

Your shopping cart is currently empty
Shop now