De Beste Reis Koffiezetapparaten Van 2021 - Caffe2go

De beste Reis koffiezetapparaten van 2023

Je bent weg van huis, en je verlangt naar een kopje koffie maar er is geen koffiemachine in de buurt. Gelukkig voor jou zijn er een aantal reis koffiezetapparaten op de markt die jouw hierbij kunnen helpen. Al deze opties zijn zowel compact als licht en je zult ze niet eens opmerken tijdens het dragen van je reistassen.

Presso X

Een reis koffiezetapparaat moet zowel compact als eenvoudig in gebruik zijn.
De Presso X bespaart je het zware werk dat wel nodig is bij vele van de andere reis koffiezetapparaten die op deze lijst staan.

Een groot verschil met de andere koffiezetapparaten op deze lijst is dat de Presso X geen gebruik hoeft te maken van een externe warmtebron. Dit apparaat beschikt namelijk over een oplaadbare batterij. Deze kun je overal op de wereld via USB opladen. Zo kun je warme koffie zetten zonder afhankelijk te zijn van een extra waterkoker.
reis koffiezetapparaat


Ook de bediening van dit apparaat is vrij simpel en zal ervoor zorgen dat je op elke reis, koffie klaarmaakt in een handomdraai.

De Presso X wordt geleverd met een verwisselbare adapter, zodat je zowel gemalen koffie als Nespresso capsules (en b merken hiervan) kunt gebruiken. Zo is er voor iedereen wel wat. De Presso X heeft een diameter van maar 6 cm en past daarmee gemakkelijk in elke bekerhouder. Je zou met deze koffie machine dus ook gemakkelijk koffie kunnen zetten in de auto, erg handig voor de liefhebbers van Road trips.

Een reis koffiezetapparaat als de Presso X mag dan wel klein zijn, alsnog weet deze koffie machine een pompdruk tot wel 19 bar te produceren! Perfect voor een sterke espresso vol van smaak. 

reis koffiezetapparaat

De Presso X is zowel compact als licht, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken of het bij het inpakken allemaal wel gaat passen. Met de Presso X kun je daadwerkelijk warme koffie drinken waar en wanneer je wilt, zonder dat deze aangesloten hoeft te zijn.

AeroPress

De AeroPress is een reis koffiezetapparaat bedacht door Alan Adler in 2005. Het apparaat wordt al jaren gebruikt voor het maken van koffie wanneer je weg van huis bent.

Dit apparaat bestaat uit 3 onderdelen. Het is een plastic cilinder met aan een kant een filterdrager en aan de andere zijde een gat voor de zuiger. Doormiddel van de zuiger pers je uiteindelijk je eigen koffie.

De techniek voor de Aeropress is relatief simpel, je zou het na 3 pogingen en een goeie uitleg onder de knie moeten hebben.
reis koffiezetapparaat
Het apparaat weegt 350 gram en is gemakkelijk om mee te nemen. Hoewel het apparaat niet van sterk materiaal is gemaakt, gaat het niet snel kapot. Een ideale reis koffiezetapparaat voor de echte barista!

Je kunt helaas met de Aeropress geen sterke Espresso brouwen, en je zal bij de eerste pogingen soms een aantal bittere deeltjes in de koffie terug vinden. Dit komt echter minder vaak voor wanneer je hier eenmaal een gevoel voor hebt gekregen.

Je zult voor jou perfecte koffie een beetje met de Aeropress moeten experimenteren. Je kunt bepaalde factoren voor een heerlijk kopje koffie bij de Aeropress namelijk zelf bepalen, hiermee bedoelen we de doorlooptijden, watertemperatuur en verschillende malingen.

Het zetten van een kopje koffie met dit apparaat duurt niet lang, om te beginnen moet het water met de koffie in aanraking komen. Dit proces duurt ongeveer anderhalve minuut. Hierna moet de koffie door het filter trekken. Dit zal ongeveer 25 seconden duren, door deze tijd een beetje aan te passen kun je de smaak van de koffie veranderen.

De AeroPress warmt het water niet zelf op, dit kan nog wel eens lastig zijn wanneer je op reis bent. 


Opvouwbare koffie filter

Een opvouwbare koffie filter is compact en kost niet veel.
Het gebruik van een opvouwbare koffie filter is vrij eenvoudig. Dit product stop je in een kop of mok, vervolgens giet je er gemalen koffie in en als laatst giet je er heet water bij.
Je hoeft voor dit product ook niet op zoek te gaan naar passend filterpapier, elke maat filterpapier past.
reis koffiezetapparaat
Helaas kan niets zonder nadelen komen.
We hebben tijdens het gebruik gemerkt dat alleen een koffie filter niet alles goed filtert. Dit zorgt ervoor dat er soms bittere deeltjes in de koffie terechtkomen. Ook is er geen sprake van pompdruk.
De X-Brew koffie dripper past perfect bij een simpele koffieliefhebber die genoegen neemt met alle soorten koffie.

NanoPresso

De NanoPresso van Wacaco is vergelijkbaar met de eerder genoemde pomp van Handpresso. Dit is een reis koffiezetapparaat die erg gemakkelijk mee gaat, waar wel weer een aantal nadelen voor terug komen. Het apparaat weegt 336 gram en is daarmee een van de lichtere apparaten van deze lijst. De NanoPresso heeft een lengte van 15,6 cm en is zonder enige twijfel een klein en compact koffiezetapparaat.

Dit apparaat kost € 53,90 (op het moment van schrijven) en is daarmee ook een stuk goedkoper dan de pomp van Handpresso. 

reis koffiezetapparaat


Niet gek dus, maar helaas kun je net als de pomp van Handpresso hier geen warme koffie mee maken tenzij je heet water bij de hand hebt, wat vaak niet het geval is. Je zou hiervoor dus een extra waterkoker mee moeten nemen, waardoor dit compacte apparaat voor het zetten van koffie ineens toch wat ruimte in gaat nemen. 

Het zetten van koffie met de NanoPresso vraagt net zoals de Handpresso om kracht. Je moet namelijk zelf de pompdruk opwekken voor het zetten van je kopje koffie. Het zou wel lastig kunnen zijn om de pompdruk op een consistent niveau te houden tijdens het brouwen. Maar als je dit eenmaal goed onder de knie hebt, dan kun je handmatig een pompdruk opwekken tot wel 18 bar.

Net zoals de Presso X heeft de NanoPresso een capaciteit van 80 ml, wat vooral goed is voor klein tot middelgrote koffie drankjes.
 
De keuze voor een reis koffiezetapparaat als de NanoPresso is dus afhankelijk van je situatie. Als je heet water ter beschikking hebt, dan is dit wellicht een optie.


Welke reis koffiezetapparaat moet ik kiezen?

Dat hangt af van je eigen koffiewensen. Als je genoegen neemt met simpele koffie en graag van koopjes houdt dan is de X-Brew een goeie optie. Mocht je nou een liefhebber zijn van espresso of andere sterke drankjes, dan zou zowel de NanoPresso als de AeroPress een goeie optie kunnen zijn.

Misschien ben je al geïnteresseerd in de Handpresso en AeroPresso maar wil je geen extra waterkoker meenemen op je avonturen. Dan is de Presso X een goede optie. 

Welke reis koffiezetapparaat gebruik jij graag op al je avonturen? 

Laat het me weten door een reactie achter te laten.
old mail
New post

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published