Beste soorten koffie om te zetten tijdens het reizen

Als je van plan bent om te kamperen of rond te trekken, is het natuurlijk heel erg leuk om onderweg of bij het avondlijke kampvuur van een lekkere kop vers gezette koffie te genieten.

Omdat je natuurlijk heel wat minder middelen ter beschikking hebt, en je ook niet erg veel ruimte hebt in je trekrugzak of camper, is het een goed idee om een camping koffiezetapparaat aan te schaffen.camping koffie
Een camping koffiezetapparaat is een apparaat dat je makkelijk kunt meenemen en waarmee je onderweg een perfecte kop koffie kunt bereiden – net zoals thuis.

Draagbare koffiezetapparaten zijn compact, gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig proper te maken, zijn veelzijdig en bestand tegen hitte omdat de meeste van ijzer en titanium zijn gemaakt.

In dit artikel leggen we uit waarom je nou best in een goed camping koffiezetapparaat investeert en welke koffie je met een koffiezet apparaat voor reizigers kan maken.

Wat is een draagbaar koffiezetapparaat?

Klaar voor een grote dag vol avonturen zoals rondhangen op de camping, wandelen of vissen? Dan heb je een goede koffie nodig in de ochtend!

Een lekkere koffie drinken tijdens het rondreizen kan erg moeilijk zijn. Je hebt namelijk geen goede koffiezet ter beschikking en wanneer je in het bos of in de bergen kampeert is het moeilijk om snel even een kop koffie te gaan halen – het dichtstbijzijnde dorpje is vaak al even lopen.

Reis koffiezetapparaten zijn draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt ze gebruiken tijdens kamperen, wandelen, in het vliegtuig, in hotels, tijdens busreizen en treinritten, etc.

Daarnaast hoef je zelf ook geen bonen te malen en kan je het koffiezetapparaat in een handomdraai gebruiken om in geen tijd van een lekkere kop koffie te genieten.

Waarom koop je een reis koffiezetapparaat?

Of je nu een lekkere kop koffie wilt drinken bij zonsopgang of graag een kopje koffie bij het ontbijt of avondeten drinkt – wanneer je op reis bent is het niet altijd even makkelijk om aan een lekker kopje koffie te komen.

Wanneer je onderweg bent is het namelijk niet altijd mogelijk om een grote koffiezet mee te nemen en zo’n compacte koffiezet voor onderweg kan dus erg handig zijn.

Op die manier kan je in de auto of tijdens het wandelen in een handomdraai koffiezetten. Ook tijdens een trektocht of een picknick is zo’n draagbare koffiezet voor onderweg dus een leuk gadget dat je heel wat plezier zal bezorgen.

Met de koffiezet apparaten van Portoffee kun je allerlei soorten koffie gebruiken. Later in dit artikel bespreken we dan ook even welke soorten koffie jij met de koffiezet apparaten van Portoffee kan maken.

Ook kan je eventueel in een klein flesje siroop (deze zijn makkelijk in de winkel te verkrijgen) indien je graag een karamel of hazelnoot koffiezet!

Nog niet helemaal overtuigd? Hier zetten we alle redenen waarom jij een draagbare koffiezet voor op reis van Portoffee moet aanschaffen!

Handig in gebruik: Met een druk op de knop kan je met een reis koffiezetapparaat een lekker kopje koffiezetten. Je kan zelf de koffie kiezen die je graag drinkt.

 • Creëer je eigen smaak

Je kunt melanges en smaken combineren om je eigen perfecte en vooral lekkere kopje te maken wanneer je eenmaal gewend bent aan je reis koffiezetapparaat.

 • Betaalbaar

Een koffiezet kan erg duur zijn – een draagbaar koffiezetapparaat voor op reis is dat gelukkig niet! Voor minder dan 40 euro kan je onderweg een lekkere kop koffie zetten.

 • Compact

De draagbare koffiezet van Portoffee is erg compact. Hij past perfect in de palm van je hand en kan makkelijk in de rugzak of handtas worden weggestopt. Op die manier kan je deze koffiezet makkelijk mee op trektocht nemen of zelfs gebruiken in de trein wanneer je op weg bent naar het werk.

 • Koffie met een druk op de knop

Met een druk op de knop heb je in geen tijd een lekker kopje dampende koffie voor je staan. Dankzij de Portoffee hoef je geen honderden euro’s per jaar meer uit te geven aan koffie bij Starbucks of Costa. Je kan zelf je eigen koffie zetten en experimenteren met koffiesmaken.

camping koffiezetapparaat

Koffie maken met de machines van Portoffee is erg makkelijk. Je hoeft enkel maar op de knop te drukken!

 • Heel erg makkelijk schoon te maken

Deze reis koffieapparaat is ook heel erg makkelijk schoon te maken. Je kan de koffiezet gewoon even uitspoelen of in een sopje steken en klaar is kees. Op die manier kan jij dit koffiezetapparaat erg makkelijk gebruiken tijdens een trektocht: gewoon even uitspoelen en hij kan zo weer je tas of rugzak in.

 • Portoffee biedt ook apparaten aan voor thee liefhebbers

Drink jij liever een kopje thee dan een kop koffie? Bij Portoffee biedt men ook een waterkoker voor op reis aan. Met deze waterkoker kun jij een heel erg lekker kopje thee klaarmaken. Daarnaast kan jij het water van de waterkoker ook gebruiken om de Portoffee mee te vullen.

Hoe gebruik je een draagbare koffiezet voor op reis?

Nederlanders houden van reizen, trekken en natuurlijk ook kamperen. Ieder jaar vertrekken heel wat mensen naar het buitenland met hun camper of gewoon om de streek al wandelend en trekkend te verkennen. Een van de grootste problemen die men op reis tegenkomt is dat ze geen lekker kopje koffie kunnen zetten. Heel wat landen – denk bijvoorbeeld maar aan Frankrijk en Spanje, zetten koffie op een andere manier dan wij in Nederland en België kennen. Daarom kan het even leuk zijn om zelf je eigen kop koffie te kunnen zetten.

Daarnaast kan het zijn dat, indien je graag op trektocht gaat, je enkele dagenlang weinig van de bewoonde wereld ziet. Heel wat reizigers genieten van een kop koffie in de ochtend – ik ook. Een draagbare koffiezet voor op reis is dan ook het perfecte antwoord voor zij die zich graag in de natuur bevinden, maar ook lekkere koffie willen drinken.

Sommige mensen zetten geen koffie op de camping omdat je hier heel wat kookgerei voor nodig hebt – en omdat er ook heel wat afwas bij komt kijken. Daarom kiezen heel wat kampeerders er dan ook voor om koffie te zetten met het koffiezetapparaat van Portoffee.

Maar hoe gebruik je zo’n koffiezet nou?

Een draagbare koffiezet van Portoffee gebruiken is enorm makkelijk. In een handomdraai heb je lekkere warme koffie en kunnen jij en je familie van je dagelijkse dosis cafeïne genieten.

Wanneer je de Portoffee koffiezetmachine wilt gebruiken heb je allereerst warm water nodig. Dit warme water kan je enerzijds maken dankzij de Portoffee waterkoker, maar eveneens door water op het kampvuur of de stoof te koken. Aan jou de keuze.

Daarna doe je het water en de koffie in het koffiezet apparaat en druk je op de knop om het proces van het koffiezetten te starten. Je laat de koffie in je beker lopen – en klaar is kees!

Tips om de Portoffee koffiezet onderweg te gebruiken

Hier vind je enkele snelle tips om de koffiezet van Portoffee onderweg te gebruiken. Volg deze tips om het meest te halen uit je koffiezet en om jouw favoriete koffie te zetten!

 • Gebruik de Portoffee waterkoker om het meeste te halen uit je koffiezet apparaat. Aan warm water raken kan wat moeilijk zijn – onze handige waterkoker voor op reis kan jouw reddende engel zijn! Deze waterkoker wordt geleverd met autoadapter waardoor je in je auto of camper makkelijk en snel warm water kan zetten. Het nieuwste model van Portoffee de ‘PortoPresso’ is wel in staat ook het water op te warmen. De PortoPresso werkt ook met een 12 volt adapter.
 • Creëer je eigen blend van koffie. Met de Portoffee kan jij zelf kiezen welke koffie je zet. Het kan dus erg leuk zijn om je eigen koffieblend te maken door verschillende soorten koffie bij elkaar te mengen. Zo kan je bijvoorbeeld een erg fruitige en een wat bitterdere koffie mengen om op die manier een lekker uitdagende smaak te creëren.
 • Bewaar je koffie in een ziplock met een plastic lepeltje. Wanneer je op reis bent is het een goed idee je koffie te bewaren in een ziplock met een plastic lepeltje. Zo’n ziplock zakje zorgt ervoor dat de oliën van de koffie niet vervliegen en een plastic lepeltje tast de smaak van de koffie niet aan.
 • Oefen alvast enkele keren vooraleer je de Portoffee mee op reis neemt. Op die manier weet jij hoe je de Portoffee koffiemachines moet gebruiken en kan jij op reis in geen tijd genieten van een erg lekker kopje koffie

Wat heb je nodig om koffie te maken met een Portoffee koffiemachine?

Wil jij graag onderweg een kopje koffie maken met de Portoffee koffiemachine? Geen nood. Je hebt namelijk helemaal niet veel nodig. Wij zetten hier de benodigdheden alvast even op een rijtje:

 • De Portoffee koffiezet die jij verkiest. Bekijk zeker eens ons aanbod!
 • Jouw favoriete koffie – liefst in een zakje met lepeltje, de nieuwe PortoPresso werkt op Nespresso.
 • Warm water. Hoewel dit soms moeilijk te verkrijgen is kan je eventueel onze Portoffee waterkoker gebruiken. De nieuwe PortoPresso biedt ook een goeie oplossing voor dit probleem.
 • Een kopje (indien gewenst – de koffiezet machine van Portoffee komt namelijk met een klein kopje!)

Hoe maak je koffie met de Portoffee draagbare koffiezet?

Koffie maken met de Portoffee draagbare koffiezet voor op reis of onderweg is heel erg makkelijk:

 1. Vul de machine met jouw favoriete koffie
 2. Doe water in je draagbare koffiezet
 3. Druk op de knop on het water door de gemalen koffie te persen
 4. Laat de koffie in een kopje lopen

Klaar is kees! Veel makkelijker wordt het niet. In geen tijd heb je een lekker kopje koffie voor je neus staan. Wil jij je koffiezet proper maken en weer opbergen? Geen probleem. De Portoffee is namelijk heel erg makkelijk schoon te maken. Je hoeft hem gewoon even af te spoelen wanneer je onderweg bent of in een sopje te steken in je camper en je kan de volgende keer weer een heerlijke kop koffie maken.

Beste soorten koffiebonen om te gebruiken in een camping koffiezetapparaat

Koffie is voor heel wat mensen de perfecte manier om de ochtend te starten. Iedereen heeft echter zijn of haar favoriete merk, favoriete bonen of zelfs favoriete manier van koffiezetten. Hieronder hebben we alvast enkele van de beste koffiebonen op een rijtje gezet om jou te helpen de beste koffie te zetten wanneer je op vakantie bent!

Robusta Koffie

Koffie Robusta is een van de meest populaire soorten koffie ter wereld en een van de beste koffies om tussendoor te drinken.

Koffie Robusta is een koffie gemaakt van de bonen van de Coffea canephora plant. Deze plant groeit oorspronkelijk in West- en Centraal-Sahara Afrika, en is goed voor 40% van de koffieproductie in de wereld. Nu wordt de plant ook in andere landen op grote schaal verbouwd.vers gebrande koffiebonen
De eerste populaire koffie is Arabica gemaakt van de Coffea arabica-fabriek (goed voor de resterende 60% van de koffieproductie in de wereld).
Koffie Robusta wordt voornamelijk verbouwd op het oostelijk halfrond, voornamelijk in Afrika en Indonesië. De grootste producent is Vietnam.
Coffea robusta is een synoniem van Coffea canephora, die twee varianten heeft, namelijk C. c. robusta en C. c. nganda. Deze zijn algemeen bekend als robusta koffie.

Robusta wordt vaak gebruikt in espresso-melanges en oploskoffie. Dus, als je houdt van een lekker strakke espresso kan je het best voor een Robusta kiezen.

Koffie Robusta smaakt aards en zou een graanachtige, bittere smaak hebben met de ondertonen van een pinda. Robustabonen bevatten minder suiker en meer cafeïne dan arabicabonen en smaken daardoor sterker.

Dus als je van een hardere, sterkere, aardse smaak houdt, kan je experimenteren met Robusta in je draagbare koffiezet van Portoffee.

Robusta Koffie Plant

De koffie Robusta plant is een sterke plant die bestand is tegen hoge temperaturen van 30 ° C waardoor hij makkelijk verbouwd kan worden in Afrika en Azië. Het heeft veel water nodig om te groeien waardoor de plant het erg goed doet in regio’s die moessons kennen.

De Robusta-plant groeit op lage hoogte van zeeniveau tot 600 en is erg bestand tegen ziekten en insecten – nog een reden waarom dit een van de makkelijkste koffieplanten is om te verbouwen. In het wild groeit het tot ongeveer 10 meter hoog en ongeveer 5 meter wanneer de plant wordt gekweekt voor commercieel gebruik.

De vrucht van de robusta-plant heeft 6-8 maanden nodig om te rijpen tot hij dieprood ziet. Er zitten over het algemeen 2 koffiebonen in elke rijpe bes of kers.

Waar kan je koffie robusta kopen?

Zoals eerder al aangehaald is Robusta een soort koffie die erg populair is en dus makkelijk voor handen is. Je kan dit soort koffie in de supermarkt kopen – en je favoriete merk heeft sowieso een Robusta variant. Indien je graag wat wil experimenteren kan je altijd merken en soorten Robusta mengen om je eigen smaak te creëren.

 • Arabica Koffie

Coffea Arabica - ook bekend onder de namen Arabische koffie of bergkoffie, is een koffiestruik die origineel op het Arabische schiereiland groeit.

Arabica koffie is een koffie gemaakt van de bonen/ zaden van de Coffea arabica plant. De koffie van deze plant vertegenwoordigt ongeveer 60% van de wereldwijde productie.vers gebrande koffiebonen
Coffee Arabica werd voor het eerst gecultiveerd op het Arabische schiereiland in Jemen en gedocumenteerd in de 12e eeuw. In het Arabisch heet de plant Buna.

Origineel groeide de plant in het wild ​​in de zuidwestelijke hooglanden van Ethiopië. In de 7de eeuw werden de zaden van Ethiopië naar het Arabische schiereiland gebracht.

In Ethiopië werden de bonen gemengd en fijngemaakt met vet om als stimulerend middel door de Oromo-stam te worden geconsumeerd. Maar toen ze in Arabië aankwamen, werd "koffie" geboren.

Arabica-koffie heeft een enigszins zoete smaak, met hints van chocolade, karamel en noten. Mogelijk merk je ook enkele hints voor bessen en fruit. Door Arabica als koude koffie te zetten kun je die bessensmaak nog meer naar voren laten komen.

De meeste bonen die je in de supermarkt vindt zullen Arabica bonen zijn, hoewel momenteel Robusta natuurlijk ook erg populair zijn.

Arabica koffieplant

De zaden van Arabica-planten worden gevonden in de bessen die aan een struikachtige koffieplant laten groeien. De bessen worden geplukt als ze dieprood of donkerpaars zijn en in iedere bes kunnen meestal 2 zaden of pitten gevonden worden.

De vruchten van de arabica-plant rijpen niet tegelijkertijd wat wil zeggen dat alle bessen met de hand geplukt moeten worden.

Arabica-koffieplanten zijn te vinden in landen als Brazilië (de grootste producent), Costa Rica, Mexico, Guatemala, Ecuador, Colombia, Ethiopië, Burundi, Rwanda en India.

Robusta Vs. Arabica

Bij het branden zien alle koffiebonen er hetzelfde uit. Maar er zijn natuurlijk grote verschillen in smaak wanneer het aankomt op Robusta en Arabica. Daarnaast verschillen de twee ook in prijs. Nu we wat meer weten over Robusta en Arabica kunnen we de twee soorten koffie met elkaar gaan vergelijken.vers gebrande koffiebonen
 1. Cafeïne
Robusta heeft meer cafeïne dan Arabica. Robusta bevat 2,7% cafeïne en Arabica bevat 1,5% cafeïnegehalte. Arabica is misschien een betere keuze voor diegenen die zich zorgen maken over de bijwerkingen van cafeïne.
 1. Suikergehalte

Robusta heeft een lager suikergehalte dan Arabica. Robusta is een geweldige keuze voor mensen die de voorkeur geven aan zoete smaken boven bittere smaken.

 1. Lipiden

Robusta heeft minder lipiden dan de Arabica-plant. Koffie Arabica bevat ongeveer 60% meer lipiden, zoals vetten, oliën, vitamines, enz.

 1. Populariteit

Arabica-koffie is populairder dan Robusta-koffie. Arabica vertegenwoordigt 60% van de koffieproductie wereldwijd, terwijl Robusta slechts 40% van de totale koffieproductie bijdraagt.

Wanneer je een hippe koffiebar binnenwandelt en een kop koffie bestelt ga je naar alle waarschijnlijkheid een koffietje voorgeschoteld krijgen uit Arabica bonen.

 1. Prijs

De Arabica boon is duurder dan de Robusta boon. Omdat de Arabica op grote hoogten en in de bergen groeit is deze boon moeilijker te telen en te plukken. Dit maakt de Arabica boon heel wat duurder dan de Robusta.

Welke soorten koffie maak je in een campingkoffiezetapparaat?

Er zijn oneindig veel manieren om koffie te zetten in een camping koffiezetapparaat. We hebben een aantal beste koffiesoorten opgesomd om van te genieten tijdens het kamperen.

 1. Americano

Een Americano is een kop koffie waarbij men heet water op een espresso giet. Op die manier kan je een grote kop koffie zetten.

Hoe maak je een Americano met een draagbaar koffiezetapparaat?

 1. Vul het reservoir half met warm water
 2. Doe de koffie in het koffie reservoir
 3. Laat de koffie in een reis mok lopen
 4. Leng de koffie aan met warm water

Americano koffie wordt vaak zwart gedronken. Je kan er echter ook voor kiezen om melk bij je koffie te doen.

 1. Espresso

Drink jij graag een lekker sterke espresso? Dan kan jij ook espresso maken met een reis koffiezetapparaat. Je moet er gewoon voor zorgen dat je niet te veel water in het reservoir doet waardoor de koffie die uit je koffiezetapparaat komt heel wat sterker is.

 1. Vul het reservoir half met warm water
 2. Doe de koffie in het koffie reservoir
 3. Laat de koffie in je kopje lopen

Het kan een goede tip zijn om eventueel speciale koffie voor espresso’s te kopen.

 1. Koffie verkeerd

Indien je niet zo’n grote fan bent van koffie smaak kan je ook een koffie verkeerd drinken. Een koffie verkeerd is in feite een flat white waarvan de melk niet opgewarmd en opgeschuimd is: een koffie met meer melk dan koffie.

Als je melk met je mee hebt kun je makkelijk een koffie verkeerd maken met je draagbare koffiemaker van Portoffee.

 1. Doe water in het reservoir
 2. Doe koffie in het koffiereservoir
 3. Laat de koffie in een mok lopen
 4. Doe melk bij je koffie tot je koffie een lichtbruine kleur krijgt

Heb jij je koffie verkeerd graag zoet? Dan kan je eventueel wat suiker bij je koffie doen voor dat je er melk bijdoet.

 1. Koffie met een smaakje

Heel wat mensen kiezen er momenteel voor om een lekkere siroop bij hun koffie te doen. Siroopmerken hebben momenteel heel wat lekkere smaken verkrijgbaar in kleine flesjes die je makkelijk met je mee kan nemen. Je hebt niet veel siroop nodig voor een kleine kop koffie en je kan dus een hele reis lang van je karamelkoffie of vanillekoffie genieten.

 1. Mocha

Drink jij graag een Mocha? Dat kan met een handige draagbare koffiemaker! Je hebt gewoon wat melk, vers gezette koffie en natuurlijk cacaopoeder nodig.

Hoewel de meeste Mocha’s met chocolade of chocolademelk gemaakt worden kun je ook cacaopoeder gebruiken onderweg. Doe gewoon wat cacaopoeder in je kopje voordat je de koffie laat doorlopen, roer goed en doe er wat melk bij.

Conclusie

Met een reis koffiezetapparaat van Portoffee kan je heel wat verschillende soorten koffie maken wanneer je onderweg naar het werk bent of je in de wijde natuur bevindt. Voor heel wat mensen is de Portoffee koffiemaker een reddende engel. Koffie is voor velen deel van hun ochtendritueel en een manier om de dag op een positieve en vooral lekkere noot te beginnen. Met de Portoffee koffiemachine kan je altijd je favoriete koffiezetten en hoef je geen honderden euro’s meer uit te geven aan saaie koffie in de cafetaria op het werk.

Ik hoop dat ik jullie wat heb kunnen bijdragen.
Nu vraag ik me af, welke bonen gebruik jullie voor je koffie?
Is het Arabica of Robusta, of misschien gebruiken jullie wel een hele andere soort bonen.

Hoe dan ook laat het mij weten door een reactie hieronder te plaatsen.


Oude post
Nieuwe post

Laat een reactie achter

Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is momenteel leeg
Winkel nu