Camping koffiezetapparaat kopen? Hier kun je op letten – Caffe2go

Camping koffiezetapparaat kopen? Hier kun je op letten

Camping koffiezetapparaten maken het goed mogelijk om koffie te drinken terwijl je op reis bent. Koffie is voor veel mensen niet meer weg te denken uit hun dagelijks bestaan. Vaak niet alleen omdat ze het lekker vinden, maar ook omdat het drinken van koffie verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo kan koffie zorgen voor een beter humeur, kan het je fysieke prestaties verbeteren en zorgt het drinken ervan dat de kans op verschillende ziektes aanzienlijk afneemt. Bovendien helpt het je om vet te verbranden en is een bakje leut een goede bron van antioxidanten. Genoeg redenen dus om dagelijks een bakje koffie te drinken, óók als je op reis bent!

Waarom een camping koffiezetapparaat?

Met een camping koffiezetapparaat kun je koffie drinken waar je ook bent. Veel mensen ergeren zich eraan dat ze tijdens het reizen niet overal lekkere koffie kunnen krijgen. In grote steden hoef je zelf niet je eigen koffiespullen mee te nemen; vaak zijn daar genoeg opties. Als je echter gaat kamperen of naar een hotel gaat, is goede koffie vaak ver te zoeken. Een reis koffiezetapparaat kan hiervoor een perfecte oplossing zijn.

Waar op letten bij het kopen van een reis koffiezetapparaat?

Ben je van plan om binnenkort een koffiezetapparaat voor op reis te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Het is bijvoorbeeld handig om er eentje aan te schaffen die makkelijk in je rugzak past. Waarschijnlijk zit deze namelijk al vol met allerlei andere spullen, waardoor er niet ook nog eens een enorm apparaat inpast. Bovendien is dat natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling van een meeneembaar koffiezetapparaat. Toch is het formaat van het koffiezetapparaat natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid koffie die je ermee gaat zetten.

De inhoud van de koffiemachine

Ben jij de enige uit het gezin die koffie drinkt? Dan voldoet een mini koffiezetapparaat. Ook als je met z’n tweeën bent kun je in de meeste gevallen prima voor een kleine variant gaan. Er bestaan speciale mini koffiezetapparaten voor op de camping. Zijn er echter meer mensen die gebruik willen gaan maken van het apparaat? Koop dan een iets grotere.

Koop een lichtgewicht koffiezetapparaat

Het is aan te raden om een reis koffiezetapparaat te kopen die niet te zwaar is, zodat het niet teveel extra moeite kost om hem mee te nemen naar de camping. Let er ook op dat het apparaat makkelijk schoon te maken is. Je wilt natuurlijk geen resten koffieprut in je tas tijdens het wandelen. Om die reden doe je er goed aan een koffiezetapparaat te kopen die je snel en eenvoudig kunt legen.

Kies het juiste materiaal

Camping koffiezetapparaten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. De keuze voor een bepaald soort materiaal is vaak persoonlijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit koffiezetapparaten met een glazen kan, maar ook uit een apparaat met een thermoskan. In een glazen kan blijft de koffie best een tijdje warm. Je dient er hierbij wel op te letten dat de smaak van de koffie niet te sterk wordt. Dit is meestal het geval na een half uur. Als je de koffie langer warm wilt houden, kun je beter voor een koffiezetapparaat met thermoskan gaan. Deze zorgt ervoor dat de juiste temperatuur en smaak voor een langere tijd behouden blijft. Bovendien kun je hier meerdere kopjes tegelijk mee zetten.

koffie op de camping

Ga voor een goede prijs-kwaliteit verhouding

Uiteraard is ook de prijs van een camping koffiezetapparaat van belang. Voor goede koffie betaal je vaak net iets meer. Als je niet zo kieskeurig bent kun je ook gewoon voor een goedkoper exemplaar gaan, maar wees niet bang om wat meer geld uit te geven aan een goed apparaat. Als je eenmaal een kwalitatief reis koffiezetapparaat hebt gevonden, kun je deze immers ook gewoon thuis gebruiken!

Filterkoffie of espresso?

Er zijn verschillende manieren waarop je koffie kunt bereiden, zo ook als je op reis bent. Belangrijk bij het kiezen van een koffiezetapparaat is om te bepalen of je liever filterkoffie of espresso wilt. Filterkoffie ken je waarschijnlijk vanuit huis, of van op kantoor. Bij het maken van filterkoffie worden er gemalen koffiebonen in een papieren filter gedaan. Vervolgens wordt daar heet water overheen gegoten. Hierdoor ontstaat er verse koffie. Bij espresso koffie wordt er daarentegen geen gebruik gemaakt van een filter. Om een espresso te maken wordt er heet water door fijngemalen koffiebonen heen gedrukt. Door de hoge druk ontstaat er een sterke smaak, waardoor je van een espresso een minder grote hoeveelheid nodig hebt.

 

De keuze voor een reis koffiezetapparaat of een espressomachine zou je kunnen baseren op de smaak van de koffie, of bijvoorbeeld op het gezondheidsgehalte ervan. Houd je van een intense smaak, ga dan voor een espressomachine. Voor een wat lichtere koffiesmaak kun je beter een ‘ouderwets’ koffiezetapparaat kopen. Wordt er geen filter gebruikt bij het bereiden van koffie? Dan blijven er stoffen achter die het LDL-cholesterol in het bloed verhogen. Dit zorgt voor een groter risico op hart- en vaatziekten. Als het aankomt op gezondheid kun je dus beter voor filterkoffie gaan. Af en toe een kopje espresso kan echter uiteraard geen kwaad!

Soorten camping koffiezetapparaten

Er bestaan verschillende soorten koffiezetapparaten voor op de camping. Een goed voorbeeld van een camping koffiezetapparaat is de PortoPresso; een mini espressomachine waarmee je met de hand heerlijke, en warme koffie kunt maken. Dit apparaat beschikt over een 12 volt kabel waarmee ook nog eens een extra adapter wordt meegeleverd. Je kunt met de PortoPresso dus zowel in de auto als buiten de auto genieten van een heerlijk warm kopje koffie. 


Dan zijn er ook nog de cafetière en de percolator. Hiermee zet je op een gebruiksvriendelijke én goedkope manier lekkere koffie. Ga je liever voor een grotere kop koffie (of thee)? Ga dan voor de cafetière. Voor het zetten van sterke koffie, kun je een espressopot kopen. Hiermee worden de juiste verhoudingen van koffie en water voor je geregeld. Handig! Zowel de percolator als de cafetière hebben beide wel een warmtebron nodig. Zoals een fornuis, of een inductieplaat.

Ook voor het kamperen mét stroom zijn er een aantal verschillende reis koffiezetapparaten verkrijgbaar. Om Senseo op de camping te kunnen drinken, kun je bijvoorbeeld de Campeo aanschaffen. En zo bestaan er nog een heleboel andere speciale camping koffiezetapparaten. Koffie drinken op reis hoeft zeker niet moeilijk te zijn!

Mocht je nou op zoek zijn naar een reis koffiezetapparaat, dan verwijs ik graag naar ons artikel 'de beste reis koffiezetapparaten van 2020'

old mail
New post

1 Response

  • Ziet er pico bello uit moad

    mats

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published