Hoe zet je koffie je op reis 2021

Je kent het wel, je zit op een camping of overnacht in een hotel. Het is een mooie ochtend, de ochtend waar je al een hele tijd naar verlangt. Alleen er ontbreekt iets, hetgeen wat die mooie ochtend net perfect maakt. Een vers gebrouwen kop koffie op een prachtige morgen. Maar helaas is er geen koffiezetapparaat dichtbij. Je hebt geluk want wij hebben voor de reizigers onder ons meerdere oplossingen gevonden.

Wij gaan voor je behandelen hoe jij op verschillende manieren toch koffie kan drinken, terwijl je op reis bent. Ook zullen we je een geheim vertellen wat je vooral niet moet doen als je heerlijke koffie op reis wilt drinken.

Het water

We zullen moeten beginnen bij het begin. Een groot deel van koffie bestaat uit water hier zal dus ook veel aandacht in moeten gaan zitten. Onderschat niet hoe belangrijk water is bij het brouwen van een perfect kopje. Omdat een groot deel van koffie uit water bestaat, is het belangrijk dat je deze stap dan ook zo perfect mogelijk uitvoert!

Om te beginnen met de kwaliteit van het water

Je zou denken simpel toch? Gewoon een beetje water uit de kraan halen en klaar. NEE tenzij je zeker weet dat het water uit de kraan in de plaats die je bezoekt vers is. Er zijn genoeg landen in de wereld die geen gereinigd water uit de kraan aanbieden zoals ze dat in Nederland doen. Wij raden u in dat geval aan een flesje water aan te schaffen bij een lokale winkel.

Temperatuur van het water

Wij raden je aan het water tussen 92 en 96 graden te houden.
Wanneer het temperatuur tussen 86 en 89 graden zit blijven er bittere stofjes achter in de koffie en dat hebben de meeste koffieliefhebbers liever niet. Is het water te heet? Dan raden wij jou aan de koffie over te schenken naar een metalen kan, dat zorgt ervoor dat de koffie ongeveer 6 graden afneemt.

Brouw op een historische manier

Dit is een manier van koffie brouwen die de kampeerders vroeger veel gebruikten.

Je vult simpelweg een metalen kan of pan met water en legt het vervolgens op een rooster boven het vuur. Dan gooi je een gewenste hoeveelheid gemalen koffie in de metalen pan of kan en wacht 5 tot 10 minuten. Dan ben je klaar en heb je een verse kop koffie gebrouwen op een werkelijk historische manier!

reis koffiezetapparaat

 

Met onze Presso X

Wij verkopen de perfecte oplossing voor de mensen die graag koffie willen drinken, terwijl ze weg zijn van huis. De Presso X is simpel gezegd een reis koffiezetapparaat waarmee je warme koffie kan zetten waar en wanneer je maar wilt. Dit apparaat is zo klein en licht als je het je maar kunt verzinnen. Hierdoor past het in elke reistas of koffer!

reis koffiezetapparaat


Het werkt simpel je stopt een Nespresso capsule (of b-merk hiervan) in de cupholder. Vervolgens draai je het apparaat om en voeg je water toe aan de water cabine. Als je dit gedaan hebt klik je simpelweg op de startknop. Nu zal je 4 minuten moeten wachten voordat het water zich bevindt op een perfecte temperatuur. En als dit het geval is, dan zal je een piepje horen en het koffie lampje zal gaan branden. 

Een vers gebrouwen kop koffie in een kwestie van 2 minuten. En dat dan waar en wanneer jij maar wilt!

Door middel van een vacuüm pot

Dit vinden wij een creatieve en bijzondere methode voor het brouwen van koffie en je gaat snel merken waarom. Bij deze methode zorg je ervoor dat water gaat nevelen en daardoor gaat mengen met gemalen koffie. Dit gehele proces vind plaats in twee op elkaar gestapelde potten. Deze methode kost veel tijd en raden wij je zeker niet aan, omdat het veel rotzooi oplevert en het wel even duurt voordat je deze kunst onder de knie hebt! Het resultaat smaakt er ook niet echt naar, wij kunnen dit alleen aanraden als je even een middagje niets te doen hebt. Of als je graag wilt laten zien dat je op de gekste manieren koffie kan maken.

Met een filter

Er zijn vele soorten filters die goed eenmalig werken voor het maken van koffie, terwijl je aan het reizen bent. Deze filters zijn simpel in gebruik maar vereisen wel gemalen koffiebonen. Je houdt de filter boven de mok en gooit hier vervolgens de gemalen koffie in. Hierna giet je heet water in de filter waardoor er geen vieze bittere deeltjes in de koffie terecht komen.

Reis koffiezetter


Nadelen van deze filters zijn wel dat ze een hele korte levensduur hebben en dat ze toch niet altijd al het residu perfect filteren waardoor je bittere deeltjes in de koffie tegen kunt komen.

 

Wat je vooral niet moet doen

De meeste koffieliefhebbers onder ons hebben thuis hun favoriete koffiemok liggen die ze willen gebruiken voor elk vers gezette kop koffie die ze brouwen. Als je gaat reizen is dit een no-go!

De mokken zijn waarschijnlijk zwaar en dat wil je zeker niet de hele dag bij je houden. Ook zijn de wanden van de mok hoogstwaarschijnlijk niet gemaakt van warmte vasthoudend materiaal waardoor je koffie snel koud zou kunnen worden.

Graag verwijzen we je naar ons draagbare koffiezetapparaat de Presso X.

old mail
New post

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Shopping cart

Your shopping cart is currently empty
Shop now