Hoe Kies je een Espressomachine? Beste koopgids 2023 – Caffe2go

Hoe kies je een espressomachine? Beste Espresso koopgids 2023

Exclusieve zonsopgang tot een frisse avond, hete Espresso is een oplossing voor elke stemming, elk weer en elk seizoen. Of u nu drie kopjes of één kopje drinkt voordat u aan het werk gaat, het is essentieel om elke keer weer te genieten van een heerlijke Espresso. Om een consistente en heerlijke smaak te garanderen, is het oppakken van de juiste espressomachine uiterst belangrijk. Maar als u op zoek bent naar een espressomachine, is het bombardement van reclame en marketing al genoeg om u te misleiden.

Espressomachines - variërend van enkele tot duizenden euro's - zijn verkrijgbaar met een andere set functies, detaillering van materialen en een aantrekkelijke presentatie. Om het probleem van het kiezen van de juiste Espressomachine voor eens en altijd op te lossen, hebben wij de beste Espressomachine koopgids voor u samengesteld.

Espressomachine types

Om op de juiste voet te beginnen, laten we een aantal van de basisprincipes behandelen. Wat is het verschil tussen koffie en espresso? Het antwoord is dat alle soorten koffie Espresso zijn, maar niet elke soort Espresso is koffie. Dus, als je een espressomachine loslaat door te denken: "Ik ben een koffieliefhebber", kun je maar beter een espressomachine kopen. Het zal ook elke soort koffie maken. Meer over het verschil tussen koffie en espresso later, in een ander artikel. Laten we terugkomen op het onderwerp.

Er zijn vier primaire soorten espressomachines op de markt.

Handmatige espressomachine

Handmatige espressomachine

De eerste is een handmatige espressomachine. Het is voor degenen die echt volledige controle willen hebben over hun espresso-proces. Zoals de naam al aangeeft, van het malen van de koffiebonen tot het verwarmen op de door u gewenste temperatuur - u heeft de touwtjes in handen. Als u alles goed doet bij de bereiding van het hete kopje Espresso, geniet u van de beste smaak. Een klein foutje kan de drank echter bederven, en u krijgt het ongewenste resultaat. Dat is nog een minpunt van een handmatige espressomachine, na een tijdrovend proces.

Stappen om de handmatige espressomachine te bedienen

1) Zorg ervoor dat er water in de kamer is

2) Zet het apparaat aan en wacht tot het warm wordt. Aangezien de manuele machine al het water in de ketel in één keer opwarmt, duurt het ongeveer 15 minuten om deze procedure af te ronden.

3) Verwijder de handgreep van het portafilter (die de metalen filterkorf vasthoudt).

4) Doe het vooraf bepaalde volume aan koffiedik in een filterkorf en smeer het met de hand in (druk met gereedschap of handen).

5) Bevestig het portafilter opnieuw en plaats de beker onder het portafilter.

6) Hef het zetwerk op en druk het geleidelijk aan naar beneden om heet water door de gemalen koffie te persen.

7) U kunt deze bijvullen met de versgemalen koffie en de laatste stap herhalen tot er water in de ketel zit. Maar als het water op is, moet je bij het begin beginnen.

Opmerking: Dit proces ziet eruit als een eenvoudig proces, maar het zou veel oefening en tijd kosten om de vaardigheid te leren van het bereiden van een perfect shot Espresso met een handmatige machine. Bovendien zorgt het voor een puinhoop en duurt het 20 tot 30 minuten. Maar het kan u zeker de espressosmaak van uw keuze geven, wat soms niet mogelijk is met geautomatiseerde machines als u een andere of unieke smaak voorkeur heeft.

Semi-automatische espressomachine

Semi-automatische espressomachine

Met een elektrische pomp maakt een semi-auto espressomachine gebruik van een gemotoriseerd pompmechanisme waardoor een barista de zuiger niet handmatig hoeft te pompen om de druk te bereiken die nodig is voor een schot. Met andere woorden, de barista beslist wanneer het schot is gedaan in plaats van u. Dit geeft u naast de semi-automatisering een groot deel van de controle over uw espresso-proces. Van het malen tot het stoppen, je hebt de touwtjes in handen en kunt het koffiedik naar wens bereiden. Het is ook een beetje tijdrovend, en u moet weten hoe u een semiautomatische espressomachine moet bedienen.

Stappen om een semi-auto espressomachine te bedienen

1) Zorg ervoor dat er water in de kamer is

2) Zet het apparaat aan en wacht tot het warmer wordt (ongeveer een paar minuten).

3) Verwijder het handvat van het portafilter (dat de metalen filterkorf vasthoudt).

4) Doe het vooraf bepaalde volume aan koffiedik in een filterkorf en smeer het met de hand in (druk met gereedschap of handen).

5) Bevestig het portafilter opnieuw en plaats de beker onder het portafilter.

6) Druk op de brouwschakelaar en schakel deze uit wanneer het gewenste volume is ingeschonken.

Volledig geautomatiseerde espressomachine

Volledig geautomatiseerde espressomachine

Een volledig geautomatiseerde espressomachine maakt handmatige controle over het brouwproces overbodig. Hij heeft de flowmeter samen met de elektrische pomp, en de flowmeter bepaalt precies hoeveel water er door de puck gaat en stopt het debiet wanneer de juiste hoeveelheid is gefilterd. Dit is het enige grootte verschil dat met de automatische machine wordt geleverd. Hoewel dit een handige manier is om uw Espresso te bereiden, zult u toch zelf moeten stoppen en malen zoals bij de semiautomatische espressomachine. De rest van de stappen zijn hetzelfde.

Super automatische espressomachine

Super automatische espressomachine

Een super automatische espressomachine is een ultramoderne machine met een ingebouwde koffiemolen. Er zijn ook brouwmechanismen geïnstalleerd die de filterkorf vullen en saboteren. Hij zet een vooraf bepaald volume espresso en deponeert ten slotte het verbruikte koffiedik in een interne afvalcontainer. Een paar super geautomatiseerde espressomachines hebben automatische melkopschuimers of stoommachines die het zuivelelement direct in uw kopje doen.

Dus, als u op zoek bent naar een snelle cafeïne-oplossing, of als u de hele dag door meerdere espresso shots wilt maken, of als u zich geen zorgen maakt over de fijne kneepjes van de smaak, dan is een super geautomatiseerde espressomachine een goede keuze voor u. U hoeft alleen maar koffiedik te zetten en op de knop te drukken. Bingo, de hete Espresso met de consistente kwaliteit en smaak ligt binnen enkele minuten voor u klaar.

Stappen om Espresso te maken met een super geautomatiseerde machine

1) Zorg ervoor dat er water in de kamer en koffiebonen in de molen zitten.

2) Druk op de aan/uitknop en zet de machine aan.

3) Plaats de beker onder de kop van de machine.

4) Druk op de ontgrendelingsknop; de machine voltooit de procedure (maalt de koffiebonen, vult de filterkorf met koffiedik en smeert deze in, zet een vooraf bepaald volume espresso en deponeert ten slotte het afval in een ingebouwde afvalcontainer). Daarna giet hij de Espresso in een kopje.

Hoe kiest u een espressomachine? Conclusie

Aangezien u alle soorten espressomachines in deze gids voor het kopen van espresso's bent tegengekomen, heeft u misschien al ontdekt welke het beste bij uw behoeften past. Maar wacht even, en laten we mijn keuze doornemen.

Presso X: Draagbaar koffiezetapparaat

Met zijn compacte ontwerp kunt u hem overal mee naartoe nemen en op elke plaats plaatsen. In tegenstelling tot de super geautomatiseerde espressomachines neemt hij weinig plaats in. Reizen, een road-trip maken, kamperen, en zelfs thuis; in de slaapkamer - Presso X maakt de heerlijke espresso altijd meteen klaar. En raad eens? Hij wordt geleverd met een oplaadbare batterij!

reis koffiezetapparaat

Als u een fan bent van capsulekoffie of van gemalen koffie, of als u van beide houdt, dan heeft de Presso X u gedekt met zijn verwisselbare adapters. De Presso X heeft een waterreservoir van 80 ml waarmee u de grootte van uw koffie kunt aanpassen aan de grootte die u wilt, of het nu gaat om een espresso of een groot kopje koffie.

Presso X Specificaties

espresso machine

Bekijk hier de draagbare Presso X en ontvang de levering bij u thuis.

old mail
New post

Leave a comment

Please note that comments must be approved before they are published